Afgelopen donderdag 11 april was wethouder Mark Janssen van Gaal te gast in het Live Podcastcafé van De Neije Krant en het Ondernemers Collectief Mill. In een gesprek met Corné Kremers gaf hij een toelichting op een aantal actuele projecten in deze voormalige gemeente Mill en Sint Hubert.

Zo werden zaken als de dorpsplannen in Langenboom en Wilbertoord besproken, status Merletcollege en ViaSana, de kerk in Mill en parkeerproblemen in het Millse centrum. 

Over het voormalige gemeentehuis vertelde de wethouder dat er plannen zijn om het Hobby Centrum daar een deel van in gebruik te laten nemen en ook Cultureel Centrum Myllesweerd meer ruimte te geven. Verder zullen er zorg gerelateerde zaken in komen zoals huisartsenpraktijk en fysiotherapie. Dit jaar zouden volgens de wethouder alle plannen concreet moeten worden en kan de gemeenteraad er een besluit over nemen zodat realisatie volgend jaar zou kunnen starten.

Beluister het gesprek met wethouder Mark Janssen van Gaal via De Neije Krant Podcast. Dit kan via alle bekende podcastkanalen en apps, maar ook in de rubriek Podcast op www.inmill.nl zijn de gesprekken terug te vinden. Techniek van de opname verzorgde Thijs van den Heuvel.