Van 17 tot en met 23 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Heel wat collectanten gaan deze week langs de deuren om een bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten in Nederland.

Tegelijkertijd organiseren veel Nederlanders en organisaties in hun eigen buurt acties om donaties te verzamelen. Dankzij deze giften kan de Hartstichting nieuw onderzoek financieren naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Elke dag worden mensen getroffen door een hartstilstand of hartinfarct, vaak zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 16.000 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De gevolgen kunnen dodelijk zijn of het leven van het slachtoffer en dierbaren drastisch veranderen. Hart- en vaatziekten treffen dus niet alleen de patiënt, maar ook de directe omgeving, van omstander, familielid tot vriend. De Hartstichting weigert zich daar bij neer te leggen. Hart- en vaatziekten moeten eerder herkend worden, zodat tijdig ingrijpen mogelijk is. Voordat mensen onnodig overlijden of chronisch ziek worden.

Hartweek: méér dan huis-aan-huis-collecte

Tijdens de Hartweek gaan in de gemeente Mill en Sint Hubert collectanten op pad om donaties te verzamelen. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via www.hartstichting.nl én de online collectebus op Facebook. Iedere Facebook-gebruiker kan een eigen collectebus aanmaken en zijn of haar sociale netwerk oproepen in de collectebus te doneren. De bus houdt bij hoeveel de collectant al online heeft ingezameld.

Naast de collecte worden er diverse evenementen voor het publiek georganiseerd, waarmee geld wordt ingezameld voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl/hartweek.