De Kunstroute, die voor de 3e keer door Ontdek Mill georganiseerd wordt, staat dit jaar in het teken van de 100e editie van de Vierdaagse. De opening van de kunstroute vindt plaats op donderdag (Hemelvaartsdag) 5 mei om 12.00 uur in het centrum van Mill.

Dit alles in combinatie met het Freerail Bevrijdingsfestival, dat wordt gehouden bij Jongerencentrum De Wissel. De gratis routefolder van deze kunstroute zal vanaf 5 mei weer verkrijgbaar zijn op tal van toeristische en horeca locaties.

Deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse kunnen dit jaar eenmalig kiezen voor een route van 55 kilometer waardoor er een extra lus via Grave, Raamvallei, Mill en Beers wordt gecreëerd en waarbij een (fiets)route (rondje) van ongeveer 26 kilometer ontstaat. Aan, op en langs de route zullen zo'n 30 kunstenaars exposeren met een kunstwerk in het gekozen thema.

In samenwerking met het toeristisch platform in Grave zullen in het Arsenaal in Grave 7 kunstenaars werk exposeren als afstap- of start punt op/van de route. Er wordt ook een startpunt in het centrum van Mill gecreëerd.