Foto: Marco van den Broek

Wie onlangs het jubileumconcert van het uit Mill afkomstige orkest Jersey in Herpen meemaakte, kon zien wat de broers Kees en Erich van der Velden in vijfentwintig jaar tijd hebben bereikt.

De zaal barstte met ruim 600 fans uit zijn voegen van de  Jersey-supporters. “Het was onbeschrijfelijk” aldus het duo dat gaandeweg in een meester is geworden in het vertolken van “gezelligheids-muziek”.

Dat de zaal tijdens het op Hemelvaartsdag gehouden jubileumfeest lang niet alleen werd bevolkt door familie en vrienden zegt genoeg: Jersey is een muzikaal begrip in heel Nederland. Al vroeg in de avond was de zaal gevuld met Jersey-fans uit alle hoeken van het land. Van Groningen tot aan Maastricht wisten de fans de weg naar het Brabantse Herpen te vinden. Het beloofde programma werd met spanning afgewacht. Maar toen de broers de eerste klanken produceerde, stond de vloer in ‘no time’ vol en kreeg het publiek een optreden zoals ze dat van Jersey gewend is.

Onthulling

Omstreeks tien uur werd het licht in de zaal gedimd om een film te vertonen met een levensloop van hun vijfentwintig jarig bestaan, wat als een mooie aanloop dienden naar het hoogtepunt van de avond: de onthulling van de nieuwe CD. Vuurwerk werd ontstoken en werd het eerste exemplaar met de toepasselijke titel “Jersey- 25 jaar Uniek in Muziek” aan hun 85-jarige moeder overhandigd. Na dit officiële gedeelte en een hele lange rij mensen die Erich en Kees wilden feliciteren, was het tijd voor het gastoptreden van John de Bever. Dat gaf de broers even kans om op adem te komen. Maar toen John de Bever aan beide broers spontaan vroeg of zij samen met hem live het nummer “Wanneer, wanneer, wanneer” wilde spelen, ging het dak eraf. Zonder enig probleem klonken de klanken van Jersey samen met John de Bever door de zaal en liep het feest uit tot in de late uurtjes.

Via deze weg willen Erich en Kees iedereen bedanken voor alle aandacht en de manier waarop hun vijfentwintig jarige jubileum voor iedereen een feest is geworden.