Muzikanten en zanggroep van het Vierdaagse Orkest 2016 hebben een intensief repetitieweekeinde achter de rug. Dat was dit jaar in het tweede weekeinde van juni in Erp, waar het Vierdaagse Orkest onderdak had gevonden in de accommodatie van Jong Nederland en fietscrossvereniging Wheels uit Erp.

Try-out

Op zondag 10 juli staat het orkest in de theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill met een try-out concert. Deze show start om 14.00 uur en is speciaal voor alle senioren uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Zij kunnen gratis kaartjes afhalen bij de secretariaten van de KBO’s in onze gemeente, bij de SWOM en ook zijn deze op 10 juli vlak voor aanvang verkrijgbaar bij Myllesweerd.

Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant (Boekel, Gemert, Zeeland). Het orkest is 30 jaar geleden ontstaan. Het treedt op in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Sinds maart repeteert het orkest elke zondag. Het 30-jarig bestaan van het orkest en het feit dat dit jaar voor de 100ste keer de Nijmeegse Vierdaagse wordt gelopen zijn aanleiding om te zorgen voor een muziekprogramma van hoog niveau. Bekende muziekwerken uit de film- en musicalwereld zijn straks te horen, maar ook stukken die van de muzikanten heel veel vergen. Dat geldt zeker voor de Ouverture 1812 van Tsjaikovski. Van hoog niveau, maar ook spectaculair in de uitvoering van het Vierdaagse Orkest.

De optredens voor dit jaar wijken af van die van voorgaande jaren. Het galaconcert is dit jaar niet op zondag, maar al op zaterdagavond 16 juli. Dat komt, omdat het Vierdaagse Orkest voor het eerst in zijn bestaan optreedt op de Wedren in Nijmegen. Dat is op de openingsdag, zondag 17 juli. Verder zijn er evenals voorgaande jaren optredens op de Markt in Wijchen (dinsdag 19 juli), de kade in Cuijk (donderdag 21 juli), tijdens de doortocht in Cuijk (vrijdag 22 juli), in de Goffert in Nijmegen (zaterdag 23 juli) en in Boxmeer (zondag 24 juli).