Foto: Piet Kuppen

Ieder jaar heeft Groei & Bloei Land van Cuijk een dagreis. Dit jaar gaan we op zaterdag, 13 augustus naar Utrecht. Vertrek om 08.30 uur vanaf Restaurant de Witte Brug, Sint Anthonisweg 63 in Boxmeer. Wij bezoeken drie afwisselende tuinen qua ontwerp en aanzicht. U kunt zich nog aanmelden voor deze reis, er zijn nog plaatsen vrij in de bus.

Botanische tuinen

Wij bezoeken de Utrechtse botanische tuinen, die een onderdeel zijn van de Universiteit Utrecht. Zij beslaan 9 hectare en u vindt er een prachtige rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties in het kassencomplex, het Buitenfort, de Thematuin en de Diertjestuin. Daarna bezoeken wij “de Vlinderhof” in Vleuten. Dit is een bijzondere tuin in de Binnenhof van het Máximapark. Ontworpen door Piet Oudolf én bijzonder omdat het hier gaat om een bewonersinitiatief. Deze 4000 m2 grote tuin is een rustige en kleurrijke plek middenin de bruisende Vinex Leidsche Rijn. Na rondleiding en het nuttigen van onze meegebrachte lunch in deze tuin vertrekken wij naar Maurik.

Broedplaats

De tuin “De Garst” van Flos Pol is van een overwoekerde forelkwekerij van 8000 m2 aan het veranderen in een prachtige wandeltuin met verschillende borders, moestuin, bloemenweiden en een grote natuurlijke vijver. “Na ruim drie jaar wonen op “De Garst” is deze broedplaats als beeldend kunstenaar me steeds dierbaarder geworden. Voor mij is de tuin een groot wit schilderdoek, dat ik de afgelopen jaren en nu nog steeds verder aan het invullen ben”, aldus Flos Pol. Wilt u meer weten over de tuinen kijkt u dan op de website www.landvancuijk.groei.nl, bij activiteiten en actueel. U kunt ook op de Facebook pagina kijken Groei & Bloei Land van Cuijk en Limburg Noord.

Diner

In Restaurant “De Witte Brug” in Boxmeer staat vanaf 18.00 uur een heerlijk diner klaar. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen. De precieze kosten hangen af van het aantal deelnemers. Die komen ongeveer uit op € 45,- p.p. voor busreis, toegang en rondleidingen in de tuinen. Het diner is begroot op € 25,- p.p. Het staat u vrij aan het diner deel te nemen, graag even vermelden als u zich opgeeft. Niet leden en oud-leden kunnen ook mee, zij betalen € 10,- meer voor de busreis. Aanmelden bij Anke Leijdekkers, 0485 - 57 59 70, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..