Tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober, organiseert BiblioPlus ‘verjongende’ activiteiten voor jong en ‘oud’. Dit jaar draait de Kinderboekenweek om opa’s en oma’s en is het motto ‘Voor altijd jong!’.

Alle kinderen en opa’s en/of oma’s mogen elkaar uitnodigen om samen naar de bibliotheek in de buurt te gaan. In de bibliotheek liggen speciale uitnodigingskaarten klaar.

Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek met opa en/of oma tussen de boeken duiken en samen spellen spelen uit de tijd van opa en oma. In Grave en Gennep kunnen kinderen samen met opa/oma (of ouders) kennismaken met speelgoed van de toekomst, in de MakersBuzz! Deze coole bus vol technische snufjes staat woensdag 5 oktober bij de Bibliotheek Gennep en woensdag 12 oktober bij de Bibliotheek Grave. Van 13.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te ontdekken van 3D-printer tot green-screen en robots!

Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen tijdens de Kinderboekenweek genieten van de poppenkastvoorstelling ‘Opa is de baas’. De voorstelling vindt plaats in alle bibliotheken van BiblioPlus. Kijk voor de exacte tijden per locatie op www.biblioplus.nl.