De eerste voorbereiding voor de feitelijke realisatie van het Plan Acaciahof zijn gestart. Op de Nationale Burendag op vrijdag 23 september jl. is door Kuppen Boomverzorging een 23 meter hoge den geveld en heeft een groep vrijwilligers tuingereedschap ter hand genomen en onderhoud aan het park gepleegd.

De boom stond op de locatie waar de Mariakapel zal worden gebouwd. Met het vellen van de boom is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de locatie. Kuppen Boomverzorging heeft de werkzaamheden als een sponsoractie voor Plan Acaciahof uitgevoerd. Afgelopen week heeft de gemeenteraad ingestemd met het gewijzigde bestemmingplan Mill Centrum. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het aanvragen van de bouwvergunning voor de Mariakapel. In het vooroverleg heeft de gemeente al ingestemd met het ontwerp van de kapel. We nemen aan dat de bouwvergunning binnen de daarvoor gestelde termijnen zal worden verleend.

Ondertussen gaat de Stichting Acaciahof door met het inzamelen van het benodigde geld. Tijdens de Vakantiejaarmarkt is gestart met de verkoop van loten en deze dagen worden de loten eveneens huis aan huis aangeboden.

De speciale postzegel van de Acaciahof is te koop bij: Primera Schipperheijn, De Klein schoenmakerij & sleutelspecialist en Buitengewoon kado.

De postzegels maar ook de speciale devotiekaarsen zijn tevens verkrijgbaar bij de pastorie en bij bestuursleden van de Stichting Acaciahof: Marietje van den Elzen, Paul Sweens, Theo van de Bergh en Aart Plas.

Doneren kan op rekening NL 14 RABO 0305394894 van de stichting Acaciahof.

Op dinsdagavond 8 november wordt voor belangstellenden in Myllesweerd een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over de plannen van de Acaciahof. Dus over Bouw Mariakapel, Ontwikkeling park, Realisatie ontmoetingspunt, Verplaatsing Herinneringsmonument.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aart Plas, secretaris van de Stichting Acaciahof M: 06 - 25 35 71 52 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..