Onder het motto Mensen en hun geschiedenis zal op zondag 2 april van 11.00 uur tot 17.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill een groot opgezet evenement plaats vinden.

De heemkundeverenigingen van de gemeente Mill en het Stamboomcafé van het Senioren Hobby Centrum Mill hebben de handen ineen geslagen. Het doel is mensen die in deze regio wonen dan wel hier hun wortels hebben bij te praten en wegwijs te maken in onderzoek naar hun eigen familieverleden. Zoals de titel al zegt gaat het om familiebanden en de plaats van die familieleden in de geschiedenis van met name Oost Brabant.

Het verheugt ons, dat naast presentaties van de vertegenwoordigingen van de organiserende partijen ook het Brabants Historisch Informatie Centrum uit ’s Hertogenbosch, de bibliotheek Brabant Collectie van de Universiteit Tilburg en de landelijk opererende Nederlandse Genealogische Vereniging als gast aanwezig zijn.

Naast presentaties met een eigen stand in de theaterzaal worden parallel daaraan lezingen verzorgd door enkele gerenommeerde deskundigen op dit gebied van geschiedenis en stamboomonderzoek. De lezingen vinden plaats in de afgescheiden vergaderfaciliteiten van Myllesweerd; hier kan men ook kennis maken met de rijke collectie historische stukken van heemkundevereniging Myllesheems uit Mill en de Brabant Collectie.

In de stands wordt studiemateriaal ter inzage uitgestald en staat men open voor beantwoorden van uw eigen "familievragen". De bijeenkomst is van 11.00 - 17.00 uur en de toegang is gratis, We zijn ervan overtuigd, dat dit initiatief qua vormgeving en omvang zeker zal aanslaan bij jong en oud uit de wijde omgeving.

In de aanloop naar dit evenement komen we in de media, via de internetpagina's van de organiserende verenigingen en onze gastdeelnemers zeker nog enkele keren meer inhoudelijk terug op het programma. Namens de organiserende vereniging willen wij u al bij voorbaat verzoeken ruimte te reserveren in uw agenda; voor vragen kunt u nu al terecht bij de eerder genoemde verenigingen.

Voor meer info o.a. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..