Op 2de paasdag, maandag 17 april, organiseren Brabants Landschap en IVN traditiegetrouw de 'Dag van het Landschap'.

Deze editie is er extra aandacht voor de jeugd en wordt de wandelapp ‘Vossenstreken’ in 10 natuurgebieden in Brabant en België gelanceerd, waaronder Landgoed Tongelaar.

Beleef de lente en kom mee naar buiten op Tweede Paasdag!

Ga mee met één van de wandel-excursies door Jeugd-IVN Cuijk (De Groene Overlaat) en beleef de Vossenstreken-route met een gids. Tijdens deze wandeling van bijna 2 uur leer je sporen zoeken, veren herkennen en zaadbommetjes maken. De Jeugd-IVN vertrekt op 3 verschillende tijden, vanaf 13 uur. Reserveren is niet nodig; op het binnenplein staat een info-stand van Brabants Landschap waar vandaan ook de wandelingen vertrekken.
Bij het kasteel kun je natuurknutselen zoals insectenhotels maken, broodjes bakken bij de vuurkorf of ezeltjes rijden.

Vossenstrekenapp

Gezinnen kunnen avontuurlijk op pad met de 'Vossenstreken app' die in Brabant die dag officieel wordt gelanceerd. Kasteel Tongelaar is één van de 10 locaties uit de wandelapp die je gratis kunt downloaden. Dat moet je wel thuis van te voren doen, want Tongelaar heeft nauwelijks wifi!

Minder validen

Om 13.30 uur vertrekt er wandeling voor minder validen onder begeleiding van gids Maurice vanaf het binnenplein. Deze route gaat over verharde paden en is ongeveer 3 kilometer lang. Reserveren is niet nodig.

Feliciteer Brabants Landschap

Dit jaar viert Brabants Landschap haar 85-jarige bestaan. Omdat zij trots zijn op wat ze bereikt hebben voor de Brabantse natuur in al die jaren vragen zij u allen uw mooiste herinnering aan de Brabantse natuur te delen (eventueel met foto) op Facebook of Instagram. De mooiste inzendingen maken kans op publicatie in het nieuwe handboek. Meedoen kan tot 1 oktober 2017. Een ouderwets kaartje in de brievenbus is uiteraard ook mogelijk: Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren.

Kasteel Tongelaar

Kasteel Tongelaar op Landgoed Tongelaar is eigendom van Brabants Landschap. Het kasteel is eerste en tweede Paasdag geopend voor lunch en terras van 10.00 tot 17.00 uur.
Parkeren kan op de grote parkeerplaats vóór de slagbomen. Voor minder validen is er een kleine parkeerplaats bij het kasteel beschikbaar. Wie op autonavigatie rijdt, moet Hoogedijk Mill invoeren! Anders rij je jezelf vast in de slagbomen van het landgoed.

Meer informatie: www.dagvanhetlandschap.nl of www.kasteeltongelaar.nl.