Bij café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill is met grote regelmaat live muziek te vinden. Zo ook zaterdag 20 mei. Daan hoort en ziet u er vanaf 22.00 uur maar liefst 2 bands. Dat zijn Mexican Surf en de legendarische Sneeuwklokjes. Toegang is helemaal gratis.

Mexican Surf

Mexican Surf is een Garage Rock band uit het fraaie en charismatische Oss. Je kunt de geur van Unox al bijna ruiken. Harde arbeiders met een liefde voor feedback en een galmbak aan reverb waar je in kan verdrinken. Qua muziek kan je ze plaatsen bij The Cramps, Jay Reatard & The Mummies. Eerder hebben ze gespeeld met Shantih Shantih (USA), It It Anita (BE), Double Veterans (BE) en ook van Nederlandse bodem; Traumahelikopter en The Black Cult. Plekken waar zij voornamelijk hebben gespeeld hebben een DIY insteek. Van Skatepark Utrecht tot Pier15 Breda, tot Kraakpand De Knoflook in Den Bosch en De GYM in Groningen.

Sneeuwklokjes

Frisser dan ooit tevoren staan De Sneeuwklokjes te popelen om weer te raggen, te beuken en te rauzen. Na 25 jaar nog steeds springlevend en niet te lui om de concertpodia weer prettig onveilig te maken. In de jaren 1991-1995 hebben zij met hun pretpunk de harten van velen doen smelten. Na het toenmalige afscheid spraken ze af pas na 10 jaar weer te gaan optreden. En zo geschiedde. In 2005 en 2006 gingen ze er weer even flink tegenaan. En toen wachten, wachten, wachten … tot ze van zichzelf weer mochten. Wat een opluchting dat het eindelijk opnieuw zover is gekomen dat ze alle verzamelde energie van de jaren in stilte er nu weer in volle hevigheid uit mogen knallen. Naast enkele gouwe ouwe uit hun vroegere repertoire staat er allerlei spiksplinternieuw materiaal op de huidige setlist, van o.a. Henry Rollins, the Ramones, the Beatles (?!), Mucky Pup en … De Sneeuwklokjes zelf!

Meer

Iedereen die meer wil weten over de activiteiten in en rond café Royal kan terecht op www.caferoyalmill.nl. Ook doet men er goed aan de Facebookpagina te liken.