Deze maand is er bij café Royal aan de Kerkstraat 35 - 37 in Mill weer volop live muziek te vinden. Op zaterdagavond 27 mei is dat vanaf 22.00 uur de Stackhouse Blues Band. De toegang is zoals gebruikelijk helemaal gratis.

Stackhouse Bluesband

Stackhouse is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie. De inspiratie voor de naam van de band kwam van bluesman Houston Stackhouse die veel traditionele blues muzikanten beïnvloedde welke later naar Chicago verhuisden. Ondanks een vrij groot leeftijdsverschil tussen de bandleden, doet hun schijnbaar moeiteloze ensemble spel allerminst een generatiekloof vermoeden. Hun laatste album Tailgatin' gaat verder waar de band bij debuutalbum Big Fish Boogie was gebleven, en duikt nog dieper in de blues.

In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Het onlangs uitgebrachte Big Fish Boogie is uitstekend ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus Bluesbeat Music. Binnen een jaar na de release culmineerde dit in een optreden van Stackhouse op het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer. De afgelopen jaren waren ook goed voor Stackhouse, met optredens op festivals als het Kwadendamme bluesfestival, Brielle blues, Big Rivers en het bevrijdingsfestival in Wageningen. Met de release van hun nieuwe album Tailgatin’, zal meer goeds ongetwijfeld volgen!!

Meer weten over deze en alle andere activiteiten in en rond café Royal? Like hun Facebookpagina of zie www.caferoyalmill.nl.