Op zondag 10 december wordt het DFN toernooiseizoen geopend met een Kick Off toernooi in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 te Mill.

Onlangs hebben een aantal afgevaardigden van de DFN (Dance Federation Netherlands) Myllesweerd aan een inspectie onderworpen en de locatie geschikt bevonden voor het houden van het openingsdanstoernooi.

“We vinden het een mooie locatie en verwachten dat Myllesweerd in alle opzichten zal voldoen.” De locatie werd onder andere geïnspecteerd op benodigde afmeting van het podium, de zaal afmeting voor bezoekers, geschikte kleedruimten en indansruimte voor de deelnemers.

Tijdens het openingstoernooi zijn er in wedstrijd verband Show- en Gardedansen te zien, uitgevoerd door solisten, duo’s en groepen. Ook is er streetdance en karakterdans. Een jurycorps beoordeeld de dansen dmv punten die meetellen voor het NK. Het dagvullende programma wordt afgesloten met een prijsuitreiking. De DFN verwacht deelnemers te begroeten uit Limburg, Gelderland en Brabant en wellicht ook uit België. Uit de Gemeente Mill & St. Hubert zullen ook diverse danseressen deelnemen namens DV Dance Action.