Foto: Bas Driessen

Van 19 oktober tot en met 5 november kun je op Kasteel Tongelaar in Mill drie weken lang genieten van wildgerechten en de oogst van het seizoen op dit mooie landgoed.

Chef-kok Hans van der Steijn serveert een 3, 4, 5 en 6 gangen diner in 'The Barn' van het kasteel.

Kasteel Tongelaar is trots ambassadeur van een Goei Leven in het Land van Cuijk te zijn; een positieve beweging die voor eerlijk en heerlijk eten uit onze regio staat. Zij proberen waar mogelijk producten van 'hier' te gebruiken. “Wild ís 'goei leven'; dieren in het wild hebben geleefd in de vrije natuur op een dieet van wilde besjes, zaden en grassen. Dat proef je terug in dit pure vlees,” vertelt Chef-kok Hans van der Steijn, uitbater van Kasteel Tongelaar in Mill.

Het landgoed Tongelaar is al vele jaren in beheer van Brabants Landschap. Een groot gedeelte van dit landgoed wordt bewerkt door bio-boer Jaap Melchers. Jaap verbouwt vooral aardappeltjes (ook kriel), rode en witte uien en pompoenen, waar de keuken van Tongelaar wel goed raad mee weet. In de toekomst wil Kasteel Tongelaar nog veel meer kunnen koken van eigen land. Er zijn voorzichtige plannen om de oude moestuin achter het kasteel weer in ere te herstellen. “Zodat je óp Tongelaar ook eet ván Tongelaar”, zegt Emil Minten, mede-compagnon van Hans. “Dat is onze wens voor de toekomst.” Vanaf donderdag 19 oktober kunt u het zelf proeven.

Wie zeker wil zijn van een plaatsje reserveert alvast een tafel.
Mail naar Emil: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanschuiven kan vanaf 18.00 uur op de volgende data:

  • 19, 21, 22, 26, 27, 28 en 29 oktober
  • 2, 3, 4 en 5 november

Autonavigatie: Hoogedijk Mill