Op 4 en 5 november vindt in heel Nederland het Landelijk Atelierweekend plaats, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd.

Tijdens dit weekend stellen in Sint Hubert; Dorette Schuurmans- Beelen, Peter Bergenhenegouwen, Jan Bastiaans en Elsbeth Roest hun atelier open voor geïnteresseerden. Kunstliefhebbers kunnen zo het atelier van een kunstenaar bekijken en de sfeer proeven waarin het werk ontstaat. De kunstenaars staan u graag te woord. Dorette Schuurmans-Beelen laat in atelier Aquarius werk zien met het thema "spiegels". Haar werk omvat intuïtieve schilderijen en kleurrijke mandala's geschilderd met acrylverf op doek. Stapsgewijs ontstaan door laag op laag te werken. Elk schilderij vertelt je eigen verhaal, is uniek in zijn soort en speelt zich af in het hier en nu. Het leren beschouwen van eigen werk kan je helpen om tot inzichten te komen en brengt je dichter bij de persoon die je graag zou willen zijn. Haar inspiratie haalt ze uit oude culturen, spiritualiteit en uit de omgang met mensen in de moderne maatschappij. Regelmatig zijn er workshops in het atelier, maar het is ook mogelijk om in kleine groepjes zelfstandig te werken aan je eigen intuïtieve ontwikkeling. Op beide dagen is er een mini tentoonstelling. Deze bestaat uit een verzameling van objecten, foto's en serviesgoed met mandala's van over de hele wereld. Peter Bergenhenegouwen laat recente beelden en objecten zien. Deze gaan over en in beweging, of juist het gebrek eraan. Peter vertaald dit in brons en andere materialen. Zowel op zaterdag als op zondag geeft hij graag meer inzicht in het proces van beelden in was tot het eindwerk in brons.

In atelier Voorts kunt u kennis maken met de schilderijen van Elsbeth Roest en met de fotografische prints en 3D recycle-art van Jan Bastiaans uit Cuijk. Elsbeth laat recent werk zien; landschappen die opgebouwd zijn met mixed media. Het gaat haar niet om direct herkenbare landschappen maar meer om een beleving die een geabstraheerde vertaling vindt in gelaagdheid en kleur. In het atelier worden tevens schilderlessen en workshops gegeven. Jan Bastiaans toont vooral zijn 3D recycle-art en fotografische prints zien, experimenteel en actueel gezien de overvloed aan petflessen op de wereld. Het 3D werk wordt gebruikt als uitgangspunt voor fotografische prints op bijvoorbeeld aluminium.

U bent welkom in Sint Hubert op 4 en 5 november van 11.00 - 17.00 uur bij;

  • Dorette Schuurmans-Beelen, Pastoor Jacobsstraat 59 Sint Hubert (ingang achterom aan de Voordijk)
  • Peter Bergenhenegouwen, Voortsestraat 3 Sint Hubert
  • Elsbeth Roest / Jan Bastiaans, Voortsestraat 8 Sint Hubert