De jaarlijkse kunstroute van Ontdek Mill doet in 2018 het dorp Wilbertoord aan. Dit ontginningsdorp wordt in de volksmond ‘De Peel’ genoemd.

De route wordt 15 kilometer lang en gaat over de Groespeel en Princepeel, door het dorp Wilbertoord en via de Molenheidse bossen terug naar Mill. Vanaf de opening op 5 mei 2018 gaan weer duizenden inwoners en bezoekers van onze gemeente genieten van de mooie natuur, bijzondere monumenten en creatieve kunstwerken.

Oproep

De afgelopen 5 jaren zijn elke zomer kunstwerken door bevlogen inwoners van onze gemeente en ver daarbuiten gebouwd en aan de route geplaatst. Ook dit jaar wil de projectgroep van Ontdek Mill weer iedereen een mooie plek geven voor een eigen kunstwerk aan de kunstroute. Dus bij deze roepen zij u op om aan te melden. Bent u een beroeps- of hobbykunstenaar, of wilt u graag met uw club, vereniging, school, vrienden, familie, bedrijf, of organisatie iets moois maken en plaatsen? Meld u vandaag nog aan bij Bert Verweijen of Ontdek Mill. De kosten van het kunstwerk, het plaatsen en het verwijderen zijn voor eigen rekening, maar Ontdek Mill zal zorgen voor alle promotie zodat u mag rekenen op wereldwijde (of iets mindere...) bekendheid.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over de kunstroute en de deelname hieraan? Kom naar de informatiebijeenkomst op maandag 15 januari om 20:00 uur bij Bert Verweijen, Galerie Altiedalgewild, Leeuwerikstraat 96 in Mill. De projectgroep van Ontdek Mill laat dan de route zien en de mogelijke locaties voor de kunstwerken. Tevens is er een mogelijkheid om te brainstormen en de ideeën die leven te delen.

Opening

Na deze informatiebijeenkomst hebben groepen ongeveer ruim 15 weken om een kunstwerk te maken. De opening van de kunstroute ‘Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel’ is traditioneel op 5 mei en de route is tot medio september te wandelen of fietsen.

Meer informatie nodig?

Kijk op www.kunstinlandvancuijk.nl of www.ontdekmill.nl, bel Bert Verweijen op 06-50 44 92 97 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..