Na de eerste voetbalronde van dit Paasweekeinde stonden drie ploegen aan het hoofd van de tabel van klasse 4H. Afgelopen zaterdag was het doelsaldo bepalend voor de rangorde.

Ook aan het eind van dit seizoen zal dit bepalend zijn voor de uiteindelijke stand. SES uit Langenboom deed goede zaken tegen concurrent Hapse Boys en kreeg vandaag runner-up Estria op bezoek. De ploeg uit buurdorp Escharen nam echter vol vertrouwen de koppositie over. De uitslag bleef beperkt tot 0-1, maar SES maakte zeer weinig aanspraak op een overwinning.

In de eerste helft was het eerste schot op doel van aanvaller Jordy Hurkens. SES-goalie Jon de Klein reageerde alert en pakte de bal klemvast. Later werd de Klein weer getest. Dit keer kon Niels van Lier niet profiteren. Een slechte terugspeelbal van centrale verdediger Paul van Geffen werd opgepikt, maar ook in tweede instantie kreeg Estria de bal niet voorbij de Klein. Nog altijd wist SES hier niets tegenover te zetten en kreeg de ploeg geen grip op de wedstrijd. Maar weinig aanvallen werden uitgespeeld. De thuisploeg probeerde met name spits Gijs Bens te bereiken in de hoop op een verlossende individuele actie.

Die hoge ballen werden echter met eenvoud gepareerd door de verdediging uit Escharen. Vlak voor rust was daar het moment dat niet te vermijden leek. Wederom kwam een voorzet van de flanken voor het doel en het was van Lier, notabene ex-SES’er, die met zijn hoofd doel trof.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. SES kreeg het moeilijker, ook door blessureleed, en was al snel gedwongen al haar wissels in te zetten. Estria controleerde de wedstrijd en keeper de Klein behoedde SES voor een grotere uitslag.