Foto: Günther Robbrecht

Op zaterdag 9 november stond voor de dames van MHV’81 de derde uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Oliveo uit Pijnacker was de tegenstander.

Een oude bekende voor de ploeg van Rob van den Akker en Bas de Gier. Het was namelijk Oliveo dat drie seizoenen geleden, ten koste van de Millse formatie, met één punt verschil niet degradeerde uit de Tweede Divisie.

Ook deze keer begon MHV niet scherp aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren was het 2-0 voor de thuisploeg. Vooral de cirkelspeler werd gemakkelijk gevonden. Na wat kleine tactische aanpassingen werd het spel van MHV beter. Na de tussenstanden 4-2 en 8-5 werd na een ruim kwartier de gelijkmaker (10-10) op het scorebord gezet. Daarna werd het stuivertje wisselen tot 15-15. Middels een aantal goed break-outs en snelle aanvallen werd er net voor rust toch een gaatje geslagen in het voordeel van MHV. Met 15-20 gingen de teams de kleedkamer in.

In de tweede helft bleef het spel aan beide kanten ongewijzigd. Bij Oliveo werd er vanaf de cirkel en middels afstandsschoten van de opbouwers gemakkelijk gescoord. Een hoog tempo en goed teamspel resulteerde aan Millse zijde in eenvoudige scores. Evi Bens had met 10 doelpunten een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning. Marijn Weren, goed voor 8 goals, was in de een-tegen-een actie niet te verdedigen. Oliveo kon niet meer dichterbij komen, mede doordat zij veel tijdstraffen te verwerken kregen. Via 23-28 en 27-34 werd het uiteindelijk 34-40 in het voordeel van MHV.

Opnieuw neemt het eerste damesteam van MHV twee punten mee naar Mill. Na afloop werd het team door coach Van den Akker gecomplimenteerd voor de teamgeest en werklust. Door deze overwinning blijven de dames van MHV bovenin de competitie meedraaien. Ze staan tweede, met 10 punten uit zes wedstrijden. Op zaterdagavond 16 november staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dongen op het programma. Dongen staat met 9 punten op de derde plaats in de competitie. Het zal hoe dan ook een lastige partij worden. De wedstrijd start om 20.00 uur in De Looierij in Mill.

Op de site van MHV ’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.