Foto: Cockie Kremers

Het is alweer 7 jaar geleden dat het Nederlands elftal deelnemer is aan een EK of WK. Maar dit jaar zijn we er weer bij en dat is vanaf dit weekend te zien in de Hoogstraat en omgeving in Mill. “We gaan het weer doen,” vertelt Roy Mengerink. Hij is een van de kartrekkers om Mill in Oranjesfeer te brengen. “Voor de Oranje Leeuwinnen hebben we 3 jaar geleden ook versiering opgehangen, we hadden daar toen de primeur van en dat zorgde voor heel wat aandacht in de media. En eindelijk mogen we nu weer en het wordt groter dan groots.”

Vrijdagavond (4 juni) beginnen ze met versieren en dat zal ook zaterdag nog een deel van de dag gaan duren. Nu ziet de Hoogstraat er nog zo uit zoals op de foto, maar dat zal dit weekend dus gaan veranderen. “Het is ooit begonnen met 4,5 kilometer aan oranje vlaggetjes van de rotonde bij het Aldendrielpark tot de rotonde aan de Langenboomseweg. Toen is de Kerkstraat er nog bijgekomen en nu gaat ook de Bernhardstraat helemaal mee doen. We komen nu dus al uit op ruim 6,5 kilometer aan vlaggen. Maar we gaan ook prikkabels hangen met nieuwe verlichting over de Hoogstraat en Kerkstraat.” Via Albert Heijn van de Ven zijn er ook enkele dozen met oranje jurkjes beschikbaar die her en der aan lijnen komen te hangen in het centrum.

Via Veronica Inside loopt er een actie, maak alles oranje, en daar neemt de Millse oranje-werkgroep ook aan deel. “Daar kun je een barbecue winnen voor de hele straat inclusief een optreden van John de Bever. Ik ben pas al bij hen op de radio geweest en we zijn genomineerd voor deze hoofdprijs.”

Roy roept iedereen op ook zelf het huis en tuin te versieren voor dit EK. “Iedereen die ons een oranje hart toedraagt roepen we op ook zelf te versieren. Als men nog oranje spullen heeft of spandoeken waar men niets mee doet, dan bezorg het maar bij ons en dan doen wij er wel wat mee. Mill zetten we hiermee weer volledig op de kaart.”

Beluister het hele interview met Roy Mengerink via de podcast van Het 12uurtje op Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.