Juist nu, tijdens de COVID-19 pandemie, is gebleken dat een gezonde leefstijl, bewegen en sporten van het grootste belang is. Uit diverse onderzoeken en publicaties blijkt dat vitale mensen met een gezonde leefstijl minder kwetsbaar waren.

Diverse organisaties hebben de afgelopen tijd opgeroepen om de kennis en het besef van de Nederlander te vergroten over het positieve effect van een gezonde leefstijl, bewegen en sporten op het immuunsysteem. Dit blijkt absoluut van groot belang in de actuele strijd tegen COVID-19 zowel op korte als op lange termijn.

Hart in Actie zet zich al vele jaren in voor het bevorderen van een gezonde leefstijl, sporten en bewegen. Hart in Actie wil graag dat ècht iedereen mee kan doen aan sporten.

Het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) zeggen het zo: "Sport brengt Nederland samen en geeft de kracht om eenheid te brengen in verscheidenheid. Wie regelmatig beweegt en sport, voelt zich gelukkiger en geniet meer van het leven.

Sport haalt mensen uit hun isolement en verbindt grote groepen. Sport bevordert een actieve gezonde leefstijl voor mensen mèt en zonder beperking of chronische ziekte. Sport moet een plek zijn waar ook bijvoorbeeld ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ Community èn mensen met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen. Iedereen moet kunnen meedoen en iedereen hoort erbij."

Sport daarom ook twee keer gratis mee bij Hart in Actie!

Het is gewoon heel fijn om samen met mensen die ook een chronische aandoening hebben, verantwoord en gezellig maar ook pittig te sporten. Niet om een prestatie neer te zetten, maar om lekker met een groep te sporten. Na een verantwoorde en leuke warming-up ga je bij Hart in Actie volleybal of wandelvoetbal spelen.

Kom gewoon langs op één van onze sportavonden om kennis te maken en mee te doen. Dan kun je uitproberen of sporten bij Hart in Actie iets voor jou is.

Bij sportvereniging Hart in Actie kun je gewoon twee keer gratis meedoen! Werken aan een goede conditie is absoluut de moeite waard. Dus begin het najaar van 2021 goed met gezellig en pittig sporten en bewegen bij Hart in Actie!

Op de dinsdagavonden wordt wekelijks in de Wester gesport van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. Er wordt dan volleybal gespeeld.

Op de donderdagavonden is er in de Wester wandelvoetbal van 18:00 tot 19:00 uur.

In de Wester in Mill en in de Wis in Langenboom wordt op de donderdagavonden volleybal gespeeld van 19:00 uur tot 20.00 uur.

Aanmelden of meer weten

Voor meer informatie kun je terecht bij: Wilma de Klein: telefoon 06 - 10125101 of bij Mieke van de Kolk: telefoon 0485 - 453826 en voor wandelvoetbal bij Johan Verheijen: telefoon 06 - 16838713.

Hart in Actie is een sportvereniging voor mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. Onze belangrijkste doelstelling is zoveel mogelijk mensen uit onze doelgroep naar eigen vermogen te laten bewegen en sporten. Zie ook onze website: www.hartinactiemill.nl.