Op zondag 24 april stond de eerste wedstrijd van de buitencompetitie op de planning voor de dames van Klick’15/JES 1. De teams hadden een korte voorbereidingstijd op de buitencompetitie. Na twee buitentrainingen en twee oefenwedstrijden klonk op deze zonnige zondag 24 april om 13.00 uur het fluitsignaal tegen SVOC’01 / United 1.

De dames van Klick’15/JES 1 hebben de eerste helft van de buitencompetitie de middenmoot weten te bemachtigen. Elk punt is nu dus belangrijk om deze plek binnen de overgangsklasse te handhaven. Hoewel er in deze competitie meer gevraagd wordt van de dames dan in de zaalcompetitie, waren de dames gebrand om de stijgende lijn van de zaal door te zetten op het veld. SVOC’01 / United 1 begon de wedstrijd fel. De dames van Klick’15/JES 1 lieten zich overrompelen. Al binnen enkele minuten stond de tegenstander op een 3-0 voorsprong. Trainer/coach Kocher Majid vroeg een time-out aan om de dames weer op scherp te zetten. De afspraken werden niet nageleefd en daar werden de dames op gewezen. Een moeizame fase volgde. Omdat de verdediging het spelletje van SVOC’01 / United 1 steeds beter door kreeg, werd het voor de tegenstander ook steeds moeilijker om te scoren. Klick’15/JES 1 gaf niet op en kwam dichterbij. Middels een afstandsschot en een doorloopbal wisten de dames terug te komen tot 3-2. Met nog een paar minuten op de klok liep de wedstrijd gelijk op. Tegenstander SVOC’01 / United 1 wist nog een keer de korf te vinden en de dames van Klick’15/JES 1 nog twee keer. Ruststand: 4-4. Er werden aan beide kanten genoeg kansen gecreëerd, maar zowel Klick’15/JES 1 als SVOC’01 / United 1 wist deze kansen onvoldoende te benutten. Voor Klick’15/JES 1 was het zaak om fel de kleedkamer uit te komen voor de tweede helft. Toch was het SVOC’01 / United 1 die na rust het eerste doelpunt maakte, maar de gelijkmaker van Klick’15/JES 1 liet niet lang op zich wachten: 5-5. Vanaf dat moment nam Klick’15/JES 1 de touwtjes in handen en wisten de dames de wedstrijd uit te spelen. Ook in deze tweede helft werden er aan beide kanten veel kansen gecreëerd, maar was de afronding onvoldoende waardoor het echt nog even spannend werd. Met nog een paar minuten op de klok kwam Klick’15/JES 1 op een 5-8 voorsprong. In de laatste minuut wist tegenstander SVOC’01 / United 1 nog één keer te scoren. Eindstand: 6-8. De dames hebben de eerste twee belangrijke punten binnen. Volgende week, zondag 8 mei, speelt Klick’15/JES 1 om 13.00 uur tegen Oxalis 1 in Wilbertoord.

SVOC’01/ United 2 - Klick’15/JES 2

Het was weer de eerste wedstrijd in de buitencompetitie. De dames van SVOC’01/United 2 startten op zondag 24 april de aanval. Al snel viel er een doelpunt, maar de aanvallen waren niet lang, dankzij de goede verdediging van Klick’15/JES 2. Door een overtreding aan de kant van Klick’15/JES 2, kregen de dames een doelpunt tegen. De dames gingen de rust in met 3-1. Klick’15/JES 2 herpakte zich in de tweede helft. Middels een doorloopbal door Klick’15/JES 2 werd het 4-2. Klick’15/JES 2 creëerde kansen rondom de korf en daar kwam al snel de gelijkmaking: 4-4. De dames hielden goed de rust de tweede helft, waardoor ze meer kansen maakten. Door 2 strafworpen van klick’15/JES 2 werd de stand 5-7. Klick’15/JES 2 onderschepte de bal steeds al snel in de verdediging, waardoor de bal al snel naar de aanval gespeeld kon worden. De laatste minuten gingen in… Het werd spannend, 7-8 op het scorebord. Het enige wat nu belangrijk was, is de wedstrijd goed verdedigend uitspelen. Door 2 doelpunten van Klick’15/JES 2 werd het uiteindelijk 7-10. Daarmee neemt de selectie van Klick’15/JES 2 twee keer de punten mee naar huis! Zondag 8 mei moeten de dames van Klick’15/JES tegen Oxalis 2 om 11.00 uur in Wilbertoord.