Op de voorlaatste speeldag van het seizoen stond de derby in Mill tegen Juliana op het programma. Waar de thuisploeg aan de onderkant van middenmoot rond bungelt, doet SES nog volop mee voor de laatste plek in de nacompetitie. Dan moest het vandaag wel winnen en zo begon de formatie uit Langenboom ook aan de wedstrijd.

In de 7e minuut was het bijna raak, nadat een goede steekpass van Han Rijkers werd beantwoord met een strakke voorzet van Tieme Kuppen, helaas kwam Gijs Bens net één teen te kort om de bal binnen te glijden. Vijf minuten later was het opnieuw Gijs Bens dat dichtbij een doelpunt was. Ditmaal redde doelman Jasper Bergmans knap en ter nauwe nood op het schot van de Langenboomse spits.

Na een ruim kwartier spelen kwam Juliana gelukkig op voorsprong. Op een lange bal ging Rik Kremers onder de bal door en kwam de spits van Mill in scoringspositie en faalde niet. SES pakte de draad weer op en kwam op het halfuur gelijk via een goed schot van Han Rijkers na een assist van Jilt van Schayik. Vlak voor rust konden de SES supporters opnieuw juichen, nadat Jari Lukassen op een hoekschop van Rik Kremers al zwevende de bal binnenkopte. Toch gingen we met een gelijkspel rusten, nadat keeper Jon de Klein onnodig een strafschop veroorzaakte en de bal vanaf elf meter niet kon keren.

In de 2e helft werd het voetbal slechter en de kansen spaarzamer. Toch was het SES dat voor het meeste gevaar zorgde. Helemaal in de 62ste minuut toen spits Gijs Bens alleen op de keeper door kon. De assistent van Juliana verkoos zijn clubhart boven sportiviteit en vlagde onterecht voor buitenspel. De goed fluitende scheidsrechter ging helaas in zijn beoordeling mee en zo bleef het bij 2-2.

Ondanks een betere slotfase van SES met nog een vrije kopkans voor Jilt van Schayik, eindigde de wedstrijd onbeslist. In de blessuretijd kreeg Berry van Krijl nog z’n publiekswissel en had Juliana een moment gevonden om hun seizoen toch nog een beetje vrolijk af te sluiten. Voor SES waren de druiven zuur, want Vesta wist in Zeeland gelijk te spelen, waardoor SES plaatsing voor de nacompetitie niet meer in eigen hand heeft. Volgende week is het te hopen dat Vesta niet wint en dat De Rakt of SES wél wint om zo het laatste nacompetitieticket te pakken.

Op Pinkster maandag (!) zal de beslissing vallen en nodigen wel alle SES’ers uit om dit mooie seizoen in stijl af te sluiten. De activiteitencommissie heeft er weer een mooi programma van gemaakt, dus wees welkom op ons mooie sportpark.

Juliana Mill - SES: 2-2 (Han Rijkers & Jari Lukassen)
Toeschouwers: 300 (100 SES)
Scheidsrechter: Johan van der Pas