Op zondag 18 september speelde JES/Klick’15 1 haar eerste thuiswedstrijd tegen DES 1. Een bekende tegenstander vanuit de binnencompetitie.

De dames wisten dat ze met hard werken de punten in huis konden houden. Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal op deze regenachtige zondag. Vanaf de eerste minuut maakte JES/Klick’15 1 eigenlijk al slordigheidsfoutjes. Ballen werden niet goed aangespeeld en kansen werden niet afgemaakt. DES 1 maakte daar op sommige momenten dankbaar gebruik van. Desalniettemin had DES 1 ook moeite met scoren, waardoor de wedstrijd gelijk op liep. Ruststand: 4-3.

Ook in de tweede helft kwam JES/Klick’15 1 niet sterk genoeg uit de startblokken. De dames bleven gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan lopen. Met nog 5 minuten op de klok maakte DES 1 voor het eerst een gat van twee doelpunten: 7-9. JES/Klick’15 1 scoorde nog een maal, 8-9, maar tegenstander DES 1 speelde de laatste minuten goed uit. Volgende week, 25 september, nieuwe ronde nieuwe kansen. Dan spelen de dames om 13.00 uur een uitwedstrijd tegen Flamingo’s.