In een krankzinnige wedstrijd qua scoreverloop heeft De Willy’s drie dure punten gepakt tegen buur- en fusie vereniging SC Sint Hubert. Een 1-3 achterstand werd namelijk omgebogen naar een 4-3 overwinning.

Vooraf was er een wedstrijd tussen twee gemixte E-jeugd elftallen ter promotie van de goed lopende samenwerking in de jeugd. Deze elftallen zouden de spelers ook begeleiden met de opkomst. Al na zes minuten namen de gasten via Rob Thijssen de leiding. Het was Stein Jacops die acht minuten later de stand gelijk trok toen hij knap vanaf links een bal in de rechterhoek schoot. Een fraaie kopbal van Jan van Alphen bracht de bezoekers weer aan leiding. De 1-2 was ook de ruststand in een van De Willy’s zijde zwakke eerste helft.

Na de rust leek het duel al snel beslist toen een schot van 20 meter van Mark van Dijk zomaar in het doel belandde en Sint Hubert op 1-3 kwam. Lang was De Willy’s niet bij machten om daar iets tegenover te stellen en leek het eerder 1-4 dan 2-3 te worden. Een paar goede reddingen van Bram Schaap voorkwamen echter die definitieve knock-out. Het laatste kwartier begon het echter te lopen en Sint Hubert kon na de 1-3 ook niet echt meer in het spel voorkomen. Een schot van Sander Veldboer kon de doelman niet klemvast pakken en de rebound was voor Wouter Klaassen. Zo stond het toch 2-3 met nog een klein kwartier te gaan.

Ondertussen was er al druk gewisseld en stonden er 4 A junioren in het veld die op zaterdag samen spelen (Mark Lenkens en Frank Thelosen bij Sint Hubert en Rens Kuppen en Yannick Bens bij De Willy’s). Die laatste wissel zou van belang worden. Het was een fraaie combinatie tussen Yannick Bens en Sander Veldboer stelde die laatste in staat om 3-3 te maken. Sint Hubert leek rijp voor de slacht en dat gebeurde ook. Een prachtige aanval waarbij Wouter Klaassen en de in het laatste kwart uitblinkende Sander Veldboer betrokken waren stelde uiteindelijk Yannick Bens in staat om de 4-3 binnen te schieten. In de slotseconden werd de bal bij een hoekschop nog van de lijn gewerkt bij De Willy’s waarbij een 4-4 stand eigenlijk wel bij de wedstrijd gepast zou hebben.

Al met al een zwaarbevochten, maar zeer belangrijke driepunter. De Willy’s lijkt zo weg te klimmen uit de onderste regionen en staat nu op een negende plek met 15 punten uit 15 duels. Sint Hubert blijft op een laatste plaats staan met 7 punten uit 13 duels.

Eerstvolgende wedstrijd voor de blauw witten is een uitduel bij Odiliapeel op zondag 5 maart. Die ploeg staat derde op dit moment.