Zowel in Langeboom als in Loosbroek was de formatie van René Jurrius te sterk. SES blijft daardoor in de race om de 3e plaats en een ticket voor de nacompetitie. WHV mag van geluk spreken dat directe concurrent WEC verloor van hekkensluiter Fc de Rakt.

In de eerste helft was het SES dat van achteruit probeerde te opbouwen maar vaak stuitte op het middenveld van WHV. WHV stond erg compact en wist daardoor er goed uit te komen en een aantal kansen te creëren. De eerste was een vrije trap van rand 16-meter gebied, die in de Langenboomse muur verdween. In de 28e minuut was het spits Thijs Lunenburg die de beste kans kreeg om WHV op voorsprong te zetten maar helaas voor WHV ging de bal net over het doel. WHV kreeg enkele kansen, maar de bal verdween niet in de goal. Aan de andere kant gebeurde dat wel. In de 44e minuut was het de 18-jarige Sebe van de Huisseling die SES uit een hoekschop op voorsprong bracht 0-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust had SES de organisatie enigszins gewijzigd en kwam daardoor beter in het spel, het kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en liet WHV niet meer in zijn spel komen. SES kreeg enkele goede kansen maar de verdediging van WHV stond zijn mannetje. Diverse corners en vrije trappen werden onschadelijk gemaakt. De Loosbroekenaren probeerde er nog wel uit te komen met een sporadische counter maar gevaarlijk werden ze niet. Het was als ware wachten op de 0-2 voor SES. Deze viel uiteindelijk in de 71e minuut door een vrije trap van centrale verdediger Jari Lukassen. De bal verdween snoeihard boven in het doel. Het verzet van WHV was gebroken en SES kreeg nog enkele goede kansen, maar keeper Jaap de Wit wist de schade te beperken. Eindstand 0-2 in het voordeel van SES. Een verdiende overwinning tegen een hardwerkend WHV wat veel inzet toonde maar voetballend tekort kwam tegen een beter SES wat vooral in de 2e helft liet zien goed te kunnen voetballen.

“Als je niet scoort dan is elk duel moeilijk”, zo verklaarde oud SES-trainer en huidig WHV-trainer Leon van Wanrooij de nederlaag van zijn ploeg.