Gezien de stand op de ranglijst zou je zeggen dat tegenstander Saturnus uit Uden te kloppen zou moeten zijn. Gekeken naar de overige uitslagen echter was Vollan MC1 gewaarschuwd vanwege het feit dat Saturnus onlangs koploper Minerva nog met 4-0 wist te kloppen.

Vooral in fysiek opzicht was de ploeg de meerdere van de ploeg van Vollan. Volleybal is echter geen contactsport dus dit gegeven is geen garantie op succes. Aan het net is dit natuurlijk wel een meerwaarde maar het beheersen van de basistechnieken bij volleybal is toch vaker doorslaggevend.

De 1ste set moest Vollan nog met 23-25 aan Saturnus laten maar Vollan liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Onder aanvoering van de enthousiaste coaches Mark Brans en Antoine vd. Wiel bleven de jeugdige speelsters vechten voor ieder punt. In de spannende 2de set was Vollan de bovenliggende partij en wist deze set met 25-22 naar zich toe te trekken waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht. Deze setwinst gaf de meiden zo’n enorme boost dat zij nog meer gingen geloven in een goed resultaat. De tomeloze inzet werd uiteindelijk beloond met setwinsten van 25-18 in zowel de 3de en de 4de set. Niet alleen de wedstrijd werd gewonnen maar tevens werd de koppositie ingenomen in deze C-poule. Weliswaar een vertekend beeld vanwege het verschil in aantal wedstrijden maar voorlopig staan ze wel als koploper op de standenlijst. Chapeaux meiden.

Vollan MA1 speelde hun wedstrijd tegen Havoc uit Haps wat eigenlijk geen wedstrijd was. Het klasseverschil was zodanig dat Havoc, met alle respect voor deze tegenstander, geen schijn van kans had. Zulke wedstrijden kunnen juist een valkuil zijn voor koploper Vollan. Zij lieten zich echter niet verassen en speelde een degelijke wedstrijd en met de setstanden van 25-5!!/25-15/25-9/25-10 was de uiteindelijke 4-0 overwinning een feit. Met nog 3 wedstrijden te gaan ligt de ploeg van coach Mark van de Heuvel en trainer Cor vd. Laar op koers voor de titel. Publieke belangstelling voor de morele steun zou wel eens een belangrijke factor kunnen zijn in deze fase van de competitie dus bij deze een oproep aan wie dan ook om deze ploeg met succes naar de eindstreep toe te brengen. Voor het programma kijk op www.vollan65.nl en bij voorbaat dank namens zowel Vollan MA 1 als Vollan ’65.

Programma zaterdag 2 april

10.30 Energo MC 1 - Vollan '65 MC 1: De Kloosterhof, Beers Nb
19.00 Detac MA 1 - Vollan '65 MA 1: De Hekel, Zeeland
14.30 Vollan '65 DS 1 - Sportivo DS 1: De Wis, Langenboom
16.30 Vollan '65 DS 3 - Activia DS 7: De Wis, Langenboom
18.30 Vollan '65 DS 2 - Unicum DS 1: De Wis, Langenboom