Sam Blonk (D2) was op tweede paasdag de pupil van de week bij de wedstrijd SES - SDDL. Sam zag SES winnen met 3-1 en kon zijn geluk niet op!

SES heeft het paasweekeinde perfect afgesloten. Na de driepunter in Escharen pakte de Langenboomse formatie ook op 2e paasdag de volle buit. Op een winderige Kogelberg tegen SDDL werd het, na een moeizame 1e helft, 3-1.

Al na tien minuten was het raak. Een enorme inschattingsfout, mede veroorzaakt door de wind, van de Demense verdediging gaf Sebe van de Huisseling de vrije doortocht. Eén op één met keeper Megens schoot de jonge spits degelijk raak. SES was vervolgens een kwartier lang heer en meester. Vooral vd Huisseling was een plaag voor SDDL. Kansen waren er ook voor Tijn Cuppen (na een goede actie van diezelfde vd Huisseling) en Robin Aalbers (rebound), maar de eerstvolgende goal viel aan de overzijde. De geheel vrijstaande Klievink klopte Tijn Verstegen in de korte hoek met een schuiver. Daarna was SES helemaal de weg kwijt en mocht het blij zijn met een gelijke stand te gaan rusten. Keeper Verstegen kon een aantal keren prachtig redden, en ook schoten van afstand gingen net over of naast.

Na rust begon SES wederom slordig. Echter kreeg SDDL ook geen grip op het duel, kansen bleven in het eerste kwartier uit. De 2-1 kwam uit het niets. Scheidsrechter Meulendijks kon niks anders dan de bal op de stip leggen, nadat rechtsback Stef Rooijendijk net binnen de 16-meter werd neergelegd. Gijs Bens benutte het buitenkansje. Hierna probeerde SDDL het wel, maar tot kansen leidden dat niet. Sterker nog, de uitbraken van SES waren gevaarlijker. Het was dan ook geen verassing dat invaller Martijn van Lith de bal, na weer zo’n uitbraak, simpel breed kon leggen op andere invaller Paul van Geffen, die feilloos raak schoot en zo zijn eerste treffer voor de Langenboomse formatie kon aantekenen. Met deze overwinning doet SES goed mee in de 3e periode, nacompetitie is een reeel doel voor dit seizoen.

SES - SDDL: 3-1 (1-1)

10’ 1-0 Van de Huissling
30’ 1-1 Klievink
60’ 2-1 Bens, pen.
87’ 3-1 van Geffen