Na de aankondiging van de huidige trainer / coach bij MHV ’81 DS1, Marcel Idink, dat hij na dit seizoen niet meer beschikbaar is voor Dames 1, is de het bestuur en Technische Commissie MHV ’81 uitermate verheugd en ook trots om te kunnen melden dat Rob van den Akker en Bas de Gier het nieuwe technisch kader van de DS1 invulling zullen gaan geven.

Van den Akker krijgt hierin de rol van hoofdtrainer / coach en de Gier de rol van assistent trainer / assistent-coach. Ook Richard Louwers krijgt rondom deze nieuwe aanstelling een rol.

Van den Akker en de Gier hebben een enorme staat van dienst en hebben mede MHV ‘81 op de handbalkaart gezet. Ze maken al jaren deel uit van de hoofdmacht Heren MHV ’81, die in hun topjaren tegen de eredivisie aanhingen. Ze hebben zich al jaren vrijwillig ingezet in het technisch kader van verschillende MHV ’81 jeugd- en seniorenteams.

Vice-voorzitter Günther Robbrecht kan zijn geluk niet op: “Na het aangekondigde vertrek van Idink is met de Technische Commissie en het Bestuur gebrainstormd over de invulling van het technisch kader DS1 voor het aankomende seizoen. Dit alles passend binnen de randvoorwaarden, financiële kaderstelling en beleid van de vereniging. Al snel werd duidelijk dat beide heren hierin konden passen. Omdat ook bekend was dat beiden toe waren aan een volgende stap. Echter was het de vraag of deze nieuwe uitdaging te combineren zou zijn met werk en privé. Onder het mom van “niet geschoten altijd mis” zijn beiden heren benaderd. En al snel bleek het goede gevoel van beide kanten zo sterk, dat onmogelijkheden plotseling mogelijkheden waren. Deze samenwerking is goed nieuws voor de ontwikkeling van onze (jeugd)speelsters van het 1e en 2e damesteam. Een mooie volgende stap voor onze vereniging als geheel. Geweldig om te zien hoe onze club zich door blijft ontwikkelen, dat maakt mij oprecht trots.”

Zowel van den Akker als de Gier hebben nog geen ervaring met soortgelijke rol in het dameshandbal op dit niveau, maar zien dit vooral als een uitdaging en kans zich het (hoofd)trainer- en coachschap op hoger niveau eigen te maken. Hierbij aangegeven dat Louwers, voormalig trainer/coach MHV ’81 HS1, met zijn handbal kennis en kunde achter de heren zal gaan staan, om hen met raad en daad bij te staan in deze, voor hen, volgende stap.

Handbalvereniging MHV ’81 wenst alle betrokkenen heel veel succes en plezier in deze mooie nieuwe uitdaging.