D-Day voor Vollan MA1 in de wedstrijd tegen Energo MA2 uit Beers. Minimaal 3 punten moesten er worden behaald om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Vollan startte erg overtuigend, mede door de steun van het publiek werd een afgetekende overwinning van 25-9 behaald in de 1ste set.

De 2de set werd er gestart met een gewijzigde opstelling en dit zorgde helaas toch wel voor de nodige onzekerheid in de ploeg. Bij een stand van 10-2 voor Energo besloot coach Mark vd. Heuvel toch maar om in te grijpen en Femke Scheers weer in de ploeg te brengen. Dit betekende de ommekeer in deze set, Vollan kwam weer in het ritme e geleidelijk aan werd de achterstand weggewerkt waarna ook de 2de set met 25-18 werd binnengehaald. Hiermee was het verzet van Energo gebroken en kon Vollan freewheelend de wedstrijd uitspelen. De 3e set werd een walk over met als hoogtepunt het optreden van Neeltje Janssen. Viel zij in de 2de set nog erg ongelukkig in, in de 2de set revancheerde zij zich volledig en met een sterke service-serie, goed verdedigend werk in het achterveld en door ook in aanvallend regelmatig te scoren eiste zij in deze set een nadrukkelijke hoofdrol voor zich op.
Met een setwinst van 25-5 was het kampioenschap al behaald. Je zou denken dat Vollan de teugels wel iets zou laten vieren maar niets bleek minder waar. Zoals een kampioen aan zijn stand verplicht is werd er ook in de 4de set vol gas gegeven en zorgde zij voor een waardig slotakkoord en werd er met uitstekend volleybal in de laatste set een 25-12 setwinst geboekt waardoor er een klinkende 4-0 overwinning op het scorebord stond. Felicitaties aan het adres van de hele ploeg incl. de begeleiding zijn dan ook dik verdiend.

Vollan DS recreanten 2 haalt ook kampioenschap binnen

Was het kampioenschap bij Vollan MA1 geheel volgens de verwachtingen, Het kampioenschap van Vollan MA2 kwam echter geheel uit de lucht vallen. In de competitieronde van deze week werden er 2 overwinningen met 3-0 behaald waardoor er 6 punten aan het totaal werden toegevoegd waarmee de koppositie in de B2 poule werd overgenomen.
Hiermee werd de druk kennelijk te groot voor de gedoodverfde favoriet V.V.H.K. Zij leden geheel onverwacht puntverlies waardoor Vollan er met de hoofdprijs vandoor ging.
Met het behaalde kampioenschap werd er tevens promotie naar de A poule afgedwongen.
Ook voor deze ploeg felicitaties vanaf deze kant.
Aansluitend aan de wedstrijd van Vollan MA 1 werden beide kampioenen gehuldigd en konden de felicitaties van de bezoekers in ontvangst worden genomen.