Afgelopen zaterdag stond Apollo dames 1 tegenover ODI dames 3 en SKUNK/VHC Schijndel. Het ging hard tegen hard in Middelbeers, alles om te kunnen promoveren. Apollo dames 1 ging er met de winst vandoor en zal Mill volgend seizoen vertegenwoordigen in de 1e klasse.

Om 11.30 uur werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen ODI en SKUNK/VHC Schijndel. Aan het begin van elke set leek ODI te gaan winnen, maar SKUNK zette door en overmeesterde het team uit Middelbeers. 2-0 werd het voor het samengestelde team uit Veghel en Schijndel.

ODI D3 - SKUNK / VCH Schijndel: 0-2 (24-26; 23-25)

Om 13.00 uur moest Apollo aan de bak. Als ze SKUNK zouden laten winnen, gingen zij er met de promotie vandoor. En dus lag de druk bij Apollo. Dat was te zien in de eerste set, de dames hadden moeite met de diepe service van de tegenstander, terwijl bij de eigen service veel fouten werden gemaakt. Halverwege de eerste set kwamen de Millse dames een beetje op gang, maar dat was te laat om de set nog binnen te halen. De tweede set begon Apollo goed, met hard werken werd de set binnengehaald. Bij PD wedstrijden gaat het altijd om 2 gewonnen sets. Er moest dus een derde set gespeeld worden tot de 15. Ook die wist Apollo te pakken. De eerste 2 punten waren dus binnen.

SKUNK / VCH Schijndel - Apollo Mill D1: 1-2 (25-21; 19-25; 12-15)

Om 14.30 uur begon de laatste wedstrijd tussen Apollo en ODI. ODI eindigde het afgelopen seizoen op een 10e plaats in de 1e klasse en speelde zaterdag voor klasse behoud. De eerste set ging gelijk op, geen van beide wist een voorsprong op te bouwen. Pas na drie keer op setpoint te hebben gestaan, wist Apollo de set naar zich toe te trekken. In de tweede set sloeg de vermoeidheid toe, maar door het enthousiaste publiek en de wilskracht om te promoveren kon Apollo doorzetten. Een aantal goede servicebeurten bracht Apollo op een 14-20 voorsprong. Echter wist ODI die voorsprong nog in te halen en werd het einde toch nog spannend. De dames uit Mill gaven hun laatste puf en haalden de promotie binnen. Een golf van opluchting, blijdschap en tranen van geluk ging door de zaal.

Apollo Mill D1 - ODI D3: 2-0 (28-26; 25-20)

Na 8 jaar verlaat Apollo dames 1 de tweede klasse en gaan zij volgend seizoen een heel nieuw avontuur tegemoet. Ook dan zien we u graag weer terug op de tribune!

Aan alle supporters van afgelopen seizoen: BEDANKT!