Pupil van de week: Kanye de Klein

Op een zonovergoten sportpark speelt SES Langenboom een wisselende wedstrijd tegen rivalen uit buurdorp Zeeland, Festilent. Zo’n 400 supporters aanschouwen het duel, welke uiteindelijk in 2-2 eindigt.

De eerste helft is overduidelijk voor de thuisploeg. Het eerste wapenfeit is van Festilent, maar na tien minuten maakt spits Tijn Cuppen de openingstreffer. Met een kopbal uit een vrije trap vindt hij het net. Niet lang daarna is het wederom Cuppen die doel treft. Zijn schot vanaf links kan niet gekeerd worden door keeper Martijn de Louw, nadat Cuppen knap wordt aangespeeld vanuit het midden. Nog twee grote kansen voor Melvin van de Elzen hadden de wedstrijd kunnen beslissen, maar door onbaatzuchtig te zijn verzuimt hij te scoren. Zijn afgelegde bal wordt niet verwacht door spits Gijs Bens.

De tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Direct voert Festilent de boventoon, maar dat resulteert nog niet in grote kansen. Pas in de 75e minuut wordt een afstandsschot van Jasper Blijderveen knap gepareerd door SES doelman Tijn Verstegen. Snel hierna grijpt Verstegen mis op een hoge voorzet en aanvoerder Jochem Fleuren kan profiteren. 2-1.

In de allerlaatste minuten lijkt hij de gelijkmaker te scoren, maar hij mist voor open goal. Jasper van de Berg redt echter het punt, door laat in de blessuretijd binnen te koppen vanuit een hoekschop. Hij wordt niet gehinderd en maakt eenvoudig af. Buren Zeeland en Langenboom spelen beide een sterke en een minder sterke helft. De punten worden dan ook gedeeld.