Op maandag 16 mei bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Arie Hurkmans op zondagavond onverwacht is overleden. Arie werd 65 jaar en was bij onze vereniging een man met een enorme staat van dienst.

Arie is in 1972 lid geworden van onze vereniging en was 9 jaar lang voornamelijk actief bij de lagere elftallen. Hierna toonde hij zijn kwaliteiten bij de veteranen waar hij voornamelijk in het doel stond. 5 jaar (1988 t/m 1993) daarvan was hij actief in de veteranencommissie. Zijn laatste wedstrijd bij de veteranen speelde hij in 2003. Naast zijn voetbalcarrière was Arie actief op verschillende andere fronten bij de vereniging.

Zo zorgde hij maar liefst bijna 35 jaar, van 1975 tot 2009, dat de wedstrijdformulieren en alles wat daarbij hoorde, op tijd bij de KNVB aanwezig waren. Na deze tijd werden de digitale formulieren ingevoerd. 18 jaar lang, van 1993 tot 2011, was hij een gewaardeerd lid van het bestuur waarvan 15 jaar als Vice-voorzitter. 20 jaar was hij actief als kantinemedewerker, voornamelijk bij de wedstrijden van de veteranen. Ook precies 20 jaar fungeerde hij als clubscheidsrechter, waar hij jarenlang elke zondag op het veld stond om alles in goede banen te leiden. Ook floot hij in die tijd een aantal jaren namens onze vereniging elke week zijn wedstrijden bij omliggende clubs in het kader van Poule scheidsrechter. Hij was 2 jaar damestrainer van 1984 t/m 1986. Verder was Arie al die jaren eigenlijk de man als het om technische zaken ging. Was de bosmaaier stuk, Arie bellen. Was er iets mis met het geluid of beeld in de kantine, Arie bellen. Koelkast kapot, koffiezetapparaat stuk, beamer stuk, altijd werd Arie gebeld. Bij alle evenementen was Arie paraat om de technische zaken te regelen.

Arie was vooral ook bekend als verslaggever op de radio, waar zijn wedstrijdverslag van het eerste elftal life te volgen was bij LOM. Hij deed dit wekelijks van 1996 t/m 2012. De laatste jaren deed hij dit nog regelmatig als invaller. 

Het was dan ook niet meer dan verdiend dat Arie verschillende onderscheidingen heeft mogen ontvangen waaronder de zilveren(2002) en gouden KNVB speld(2011). Naast het verenigingsjubileum, 25 jaar lid, werd Arie ook gehuldigd voor 12,5 jaar, 25 jaar en 40 jaar kaderlid en voor 12,5 jaar bestuurslid. Geheel terecht werd Arie dan ook in 2002 benoemd tot Lid van Verdienste bij onze vereniging. Bij het afscheid van het bestuur kreeg Arie in 2011 een koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.  

Al met al een indrukwekkende lijst en wij zullen Arie dan ook op allerlei gebied enorm missen. Dit geldt ongetwijfeld vooral voor Rina, kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. Wij wensen iedereen dan ook veel sterke toe in deze moeilijke tijd. 

Namens v.v. De Willy’s