40 jaar geleden werd deze activiteit bedacht en opgericht door 4 sportieve heren; Toon Jans, Toon Roefs, Wim Buts en Peter Arts. En vanaf de oprichting is er nagenoeg weinig veranderd in de opzet.

Door de jaren heen is dit voorgezet door vele commissie leden, alleen Toon Jans kon er niet genoeg van krijgen, hij is nog steeds een waardevolle aanwinst binnen de commissie maar gaat na 40 jaar dit toch op een lager pitje zetten. Alle 4 de heren werden verrast met een bos bloemen.

We kunnen weer terugblikken op een geslaagde middag. Ondanks het minder mooie weer werd er volop gestreden om de titel sportman en sportvrouw 2016. De uitslag werd aan het einde van de middag bekend gemaakt maar eerst zou er nog door de gekwalificeerde jongens en meisjes gestreden gaan worden om de penaltybokaal.
Dit werd in de stromende regen afgewerkt en uiteindelijk bij de jongens gewonnen door Kalle v.d. Linden en bij de meisjes door Jauke Smits.

Ondertussen waren ook alle spelresultaten bij elkaar opgeteld en kon sportman en sportvrouw 2016 bekend gemaakt worden. Sportman 2016 is Gies Thelosen en sportvrouw 2016 is Senna Kuppen. De prijsuitreiking werd gedaan door de voorzitter van de SES Jeugd Herman Wijdeven met assistentie van Toon Jans en Wim Buts. Ze mochten vele prijzen weggeven en voor alle deelnemers was er het inmiddels bekende vaantje.

We bedanken alle vrijwilligers die deze dag geholpen hebben op wat voor manier dan ook, want zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn.

Commissie Jeugdkampioenendag SES