Op de dug-out van Klick ‘15 staat geschreven, één team - één taak! Dit was ook het motto van Klick ‘15 in de return tegen Rooi uit St. Oedenrode.

Vorige week zondag speelde Klick ‘15 de eerste ontmoeting voor klassenbehoud uit tegen Rooi. Er zijn maar 8 plekken in de Hoofdklasse en van de huidige Hoofdklasse A en B mogen alleen de beste 8 door. De eerste wedstrijd tegen Rooi was er één om snel te vergeten. Klick ‘15 verloor met 8-5 en gingen met drie doelpunten achterstand dinsdag de tweede wedstrijd tegemoet. Daar deed Klick ‘15 het heel anders, één team- één taak was het motto en er werd gestreden voor elke bal.

In het begin van de wedstrijd kwam Klick ‘15 op een 0-2 achterstand maar deze werd door Mieke Selten en Anja Derks snel weer weggepoetst. In de verdediging werd er erg hard gewerkt, Rooi kreeg weinig kansen en het balbezit van Klick ‘15 was sterk. Hierdoor kon Klick ‘15 de voorsprong pakken en met de rust was het 4-2 in het voordeel van Klick ’15. Na de rust kwam Rooi terug naar 4-3, beide teams wisten dat Klick ‘15 met minimaal vier doelpunten verschil moest winnen om in de Hoofdklasse te kunnen blijven. Irma de Kleijne voegt in de tweede helft de daad bij het woord, met een vrije worp en een strafworp zet zij de stand op 7-4. Rian Derks doet daar nog een schepje bovenop en zorgt voor de vier fel begeerde doelpunten in het voordeel van Klick ‘15. Er staan echter nog 15 minuten op de klok en Rooi is niet van plan het op te geven, er wordt gestreden voor elke bal. Na 8-5 wordt het 9-5 maar Rooi blijft in de buurt en komt weer terug tot 9-6. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd deelt Mieke Selten samen met Kim Verbruggen de genade klap uit, zij scoren tweemaal voor Klick ‘15 en zetten daarmee de thuisploeg op een zeer verdiende voorsprong van 11-6. Voldoende voor de winst en een plekje in de Hoofdklasse! Het was spannend maar deze keer lukte het Klick ‘15 wel om één van de acht felbegeerde plekjes in de hoofdklasse te bemachtigen!

Voor Klick ‘15 scoorden: Irma de Kleijne 3x, Mieke Selten, Rian Derks 2x, Lotte Selten, Anja Derks, Pien Derks, Kim Verbruggen 1x.