Terwijl de velden op het Juliana Sportpark in Mill een onderhoudsbeurt krijgen, zodat de grasmat weer klaar (lees: groen) is voor een nieuw seizoen, maakte de Millse jeugd afgelopen zaterdag onder perfecte omstandigheden kennis met de straat. Met een keiharde ondergrond, met putdeksels, met losliggende stenen, met uitstekende takken en met een zwaardere voetbal.

De straat is de basis voor de techniek. Geen lange sprints of schouderduwtjes. Dit was het territorium van dribbelaars, kunstenaars, goochelaars. Spelers met inzicht, met soepele bewegingen, met een actie. Voetballers die niet alleen passen of schieten, maar ook een tegenstander durven op te zoeken. De Soufiane Touzani’s van deze wereld. Mocht u afvragen wie dat is dan moet u snel bij u zoon of dochter te raden gaan. 

Het was heerlijk om de baltovenaars te zien schitteren. Met de akka’s, panna’s, lobjes en scharen als hoogtepunten. Ook geweldig: de wil om te winnen. Elk team (van vier spelers) deed er alles aan om vooral niet te verliezen. Dat betekende dus vechten voor een goed resultaat. Hoe mooi waren dan ook de gebalde vuisten na weer een doelpunt, de verbeten koppies bij elk potje. 

De gehele dag werd er gevoetbald, met op de achtergrond mooie opzwepende muziek. De drie verschillende toernooien leverden de volgende winnaars op: Wes Verweijen, Niek Hermanussen, Guus Watervoort en Guus van den Boom bij de E-jeugd; Romy Emons, Danjel Cornelissen, Allischa Maquine en Naomi Jacobs bij de meisjes; Jesse van der Ven, Gijs Toonen, Tim Kerstens en Justin Peters bij de C/D-jeugd.

Klik hier voor de foto's.