Het Juliana Tourspel 2016 is officieel begonnen. Meer dan 1100 deelnemers schreven zich in voor de traditionele tourtoto van de Millse voetbalvereniging.

Thijs sr 10 uit Sint Hubert mocht zondag als eerste de gele trui aantrekken in het Juliana Tourspel. Hij voorspelde de etappe naar Cherbourg-en-Cotentin als beste van de bijna 1150 deelnemers. Peter Sagan versloeg op een col van de derde categorie Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde, die respectievelijk tweede en derde werden. Een dag eerder won Mark Cavendish de eerste etappe van de 103eeditie van de Ronde van Frankrijk, waarmee de Brit de eerste klassementsleider werd van de drieweekse ronde.

Net voor de start van de tweede etappe werd ook het startschot gegeven voor de 28e uitgave van het Juliana Tourspel. Meer dan 1100 deelnemers gaan de komende drie weken de strijd met elkaar aan. Naast het individueel klassement hebben zich bovendien 60 ploegen opgegeven, deelname aan het ploegenklassement was bij tien individuele deelnames gratis. Lieshoutjes was na afloop van de zondagetappe de eerste leider van het ploegenklassement.