In het weekeinde van 9 en 10 juli wordt in Overloon het IMBA Internationale Jeugdweekend Motocross verreden. Alle jeugdklassen komen aan de start maar het meest interessante zijn de wedstrijden in de 125cc Jeugd en de 85cc Grote wielen. En grote kanshebber in de 85cc is een motorcrosser uit Mill: Niels van der Duijn! 

De jonge coureur was in het eerste IMBA drieluik in Denemarken al oppermachtig. Hij won in Greena alle manches en pakte 180 punten. Ook in de tweede wedstrijd op 22 mei in het Italiaanse Fara Vicentino heeft Niels zich uitstekend staande weten te houden met winst in de eerste manche voor de Italiaan Rocco Bertin. In de tweede en derde manche was de Italiaan de betere en hij slaagde er steeds in Van der Duijn achter zich te houden. Niels werd op zes punten van de winnaar eervol tweede voor het dagklassement waarin de Duitser Fabian Trossen derde werd. Met vier overwinningen uit de zes verreden manches gaat de Millenaar met 348 punten riant aan de leiding in het klassement. Zijn naaste belager komt uit Denemarken en hij luistert naar de naam Rune Knakkergaard. Hij heeft een achterstand van 67 punten op zijn Nederlandse tegenstander, Trossen staat derde op 69 punten in de EK tussenstand.

Vier manches

Op zaterdag 9 juli worden op circuit Duivenbos al twee manches verreden en dat is ook op zondag het geval. In totaal zijn er voor de winnaar 240 punten te verdienen en zeker omdat Niels al vaak getraind heeft in Overloon kent hij de baan als zijn broekzak. Dat biedt zeker voordelen en de kans zit erin dat hij in Overloon de Europese titel kan veroveren. Hij moet dan echter met 180 punten voorsprong kunnen nemen want na Overloon zijn er nog 3 manches te verrijden. Niels is super gemotiveerd en ruikt zijn kansen, zeker op deze puur Nederlandse zandbaan waar de thuisrijders zeker in het voordeel zijn. HMX Racing in Veldhoven heeft zijn motor de nodige extra aandacht gegeven, DB training zorgt ervoor dat de fysieke conditie van Niels optimaal is.

Niels van der Duijn bedrijft zijn sport op hoog niveau en dat is mogelijk dankzij de steun van Klomp Keukens Mill; Ebben Reinigingstechniek Wilbertoord; Tattooshop Gaga Gennep; Hurkmans Investments; HMX Veldhoven; JCC Tuin en Parkmachines Mill en de Club van 50. Niels wil op voorhand al deze sponsors hartelijk danken en hoopt iedereen met een titel te kunnen belonen! Dus wilt u Niels in Overloon gaan aanmoedigen, voor € 5,- per dag kunt u gaan genieten op het circuit gelegen aan de Oploseweg 34.