G.J. Kahlert is na een week Tour de France lijstaanvoerder van het Juliana Tourspel. De Millse oud-leraar voorspelde de eerste week als beste van de 1143 deelnemers, maar zijn voorsprong op VV Gassel is van Gassel en Arjan Luisman 5 is slechts miniem.

Met twee zware bergetappes op het programma is het de verwachting dat Greg van Avermaet dit weekend zijn leiderstrui gaat verliezen. Titelverdediger Chris Froome en de Colombiaan Nairo Quintana staan er goed voor, net als de Nederlanders Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Voor een andere favoriet, Alberto Contador, verliep de eerste tourweek minder gelukkig. De Spanjaard vloog in de eerste etappe over de kop en verloor in de eerste heuvelachtige etappe direct enkele kostbare minuten.

In het Juliana Tourspel wordt tijdens de komende etappes ook veel duidelijk. Kan Kahlert zijn koppositie vasthouden of wordt het klassement in het hooggebergte flink door elkaar geschud? In het ploegenklassement gaat het voorlopig tussen Eduardo, Lieshoutjes en Eduard van Lieshout. Maar zoals een belangrijk tourgezegde luidt: Parijs is nog ver.