Op zaterdag 6 augustus jl. werd er in Groesbeek op circuit D’n Hoek een bromfietscross georganiseerd. Gestart werd er in verschillende klasse en leeftijden. Daar kwamen ook de serieuze bromfietscrossers van de superklasse aan bod.

Bij de bromfiets superklasse is bijna alles geoorloofd wat frame, vering, uitlaat, inlaat, ontsteking en versnellingsbak betreft. Alleen mag de maximale cilinderinhoud niet meer dan 50 cc bedragen. Hierop kunnen de rijders dan ook steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

De superklasse brommers (je kunt het eigenlijk geen brommers meer noemen) hebben alles in huis wat de hedendaagse moderne crossmotor ook heeft. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een 125 cc crossframe zodat de vering, framestijfheid en het gewicht optimaal is.
Maar... het blok moet toch wel het meeste in huis hebben, een goed getuned aangepast blok (wat ook nog heel moet blijven) is essentieel in deze klasse, uit zo’n bromfietsblokje worden momenteel vermogens geperst van wel 19PK.
In deze superklasse reden op zaterdag 6 augustus dus ook 2 coureurs uit Mill mee. Dat waren Mike Willems van het CELBO Racing team op zijn KTM / Derbi en Fren Fick  op een geleende Suzuki / Derbi van tuner Tom Janssen uit Mill. Door beide een superstart te hebben wisten deze twee Millse toppers meteen vooraan mee te draaien in het renners veld. In de 1e manche werd Fren 1e en Mike mocht de 2e plaats op zijn naam schrijven. De 2e manche verliep bijna hetzelfde waardoor Fren als 1e over de finish vloog en Mike als 3e.

Uit een gesprek met na afloop bleek dat Mike die dag nogal last had van de daags te voren genuttigde drankjes en dat ‘m dat hoogstwaarschijnlijk de 1e plek had gekost. Zo zie je maar weer... drank maakt meer kapot dan je lief is.

Hierdoor luidde het eindklassement, Fren Fick 1 en Mike Willems 3.