De 130 leden tellende badmintonclub in Mill (BC Mill) is een recreantenvereniging die opgericht is in 1980 en bestaat uit een senioren-, een jeugd- en een 55+ afdeling.

Gedurende het actieve seizoen van augustus t/m mei worden vele competities, toernooien en wedstrijden gespeeld waaronder het traditionele en drukbezette clubtoernooi, altijd op een zondag in februari. Elk jaar zien de leden van BC Mill reikhalzend uit naar deze belangrijke dag die onlangs op 19 februari plaatsvond.

Nadat op de 10 speelvelden (6 voor de senioren en 4 voor de jeugd) alles in gereedheid was gebracht, klonk om 10.00 uur het officiële startsein en vlogen de shuttles door de lucht. De Technische Commissie had weer een intensief programma samengesteld met poule-indelingen in de diverse dubbelspelcompetities en een knock-out indeling in de enkelspelcompetitie. Winnaar van de wedstrijd was het team dat, of de persoon die als eerst 21 punten gescoord had, scheidsrechters hielden de telling en de spelregels nauwlettend in de gaten. In de wedstrijdkamer van waaruit de organisatie gedirigeerd en gecontroleerd werd, werden alle uitslagen in de computer ingevoerd. Laatste wedstrijd en kers op de taart was de spannende finale in het enkelspel. Onder grote publieke belangstelling wist de onder gokkers favoriete Marton de Klein zijn titel niet te prolongeren en werd onttroond door de in blakende conditie verkerende Mark Kampert. Een groot applaus klonk voor de nieuwe clubkampioen.

Tijdens de prijsuitreiking van de senioren in de late namiddag werden alle winnaars en de nieuwe titelhouder door voorzitter Johnny Brock gefeliciteerd en gehuldigd. Als surprise werd de nieuwe BC Mill facebookpagina officieel ‘geopend’ en met een gezamenlijke foto van de winnaars de ether ‘ingeslingerd’.

De jeugd had de wedstrijden om 13.00 uur afgesloten.

In drie verschillende klassen werd het enkelspel gespeeld. Hier zijn de winnaars geworden: Tim Peters, Guus Rutten en Mieke van Gaal.

In het dubbelspel ging de eerste plaats naar Niels Eck en werd Dries Rutten tweede.

Bent u door dit gelezen te hebben, geïnteresseerd geraakt in de badmintonsport of in een lidmaatschap bij de BC Mill? Dat kan, u bent van harte welkom, twee maal gratis deelnemen (ook rackets liggen klaar) is een standaard regel. Gewoon even een kijkje nemen is ook mogelijk, elke maandagavond bij de senioren (van 20.00 tot 23.00 uur) of elke donderdagmorgen bij de 55+ (van 09.30 tot 11.00 uur). De jeugd speelt op elke vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Op de website www.bcmill.nl vindt u verdere relevante informatie maar ook bellen mag, kies dan 0485 - 45 35 30 (secretariaat) of 0485 - 44 10 40.