Na een sterke openingsfase geeft thuisploeg SES in Langenboom al snel het heft uit handen. Nog voor rust komt bezoeker SDDL op 0-2. Daarna blijft het spelbeeld hetzelfde en eindigt de wedstrijd in 0-3.

Met een drietal kansen voert SES de druk op in de beginfase, het doel weten ze echter nog niet te vinden. De formatie uit Demen laat zich niet intimideren en neemt de controle over. Dit resulteert eerst in een bal op de paal, nadat SES keeper Tijn Verstegen een hoge bal niet gecontroleerd krijgt. Daarna is het wel raak. Daan Klievink reageert op een lage voorzet en tikt binnen. 0-1.
SES weet niet meer over te nemen en komt onder druk te staan, het oogt rommelig. Jordy de Loyer profiteert met een bekeken schot na combinatievoetbal over de rechterflank.

Na rust krijgt SES direct de volgende tegenslag. Een verkeerd geraakte bal van Jari Lukassen belandt in zijn eigen doel. Pas laat in de 2e helft wordt ook SES gevaarlijk voor de goal. De kopbal van Melvin van de Elzen komt echter net niet bij zijn medespeler aan.  In het laatste kwartier moet SES keeper Tijn Verstegen nog een paar keer redden en ziet hij een te korte terugspeelbal op de paal terecht komen. SES raakt deze zondag niet in vorm en verliest voor de tweede keer op rij.

SES - SDDL: 0-3 (0-2)

23. Daan Klievink 0-1
38. Jordy de Loyer 0-2
48. Jari Lukassen (e.d.) 0-3
Scheidsrechter: P.H.M. Lange