Juliana Mill organiseert dit jaar voor de 29e keer op rij het Juliana Tourspel. De traditionele tourtoto start op zondag 2 juli en de opbrengsten gaan zoals ieder jaar naar de jeugd van de vereniging.

Na de winst van Tom Dumoulin in de Ronde van Italië is wielrennen weer ‘hot’ in Nederland. In de Tour de France ontbreekt de beste Nederlandse ronderenner van het moment weliswaar, met Bauke Mollema, Robert Gesink en sprinter Dylan Groenewegen staan er op zaterdag 1 juli in Düsseldorf voldoende landgenoten aan de start die een rol van betekenis kunnen spelen in de belangrijkste wielerronde van het jaar.

Om de wedstrijd nog spannender te maken, organiseert Juliana voor het 29e jaar op rij het Juliana Tourspel. Een dag na de proloog in Düsseldorf gaat de jaarlijkse tourtoto van start. Op het sportpark van Juliana Mill kunnen deelnemers tot 12.00 uur terecht om hun lijst(en) in te leveren. De deelnameformulieren liggen inmiddels bij verschillende winkels, cafés en restaurants in de regio. Ook is het sinds deze week mogelijk om online in te schrijven via www.julianatourspel.nl.

Deelnemers aan het Juliana Tourspel kiezen twintig wielrenners waarvan zij hoge verwachtingen hebben. De winnaar krijgt een schitterende Merida mountainbike, mede mogelijk gemaakt door Thijs Hendriks fietsen in Wanroij. Maar zelfs als je nog nooit hebt gehoord van Chris Froome, Nairo Quintana en Marcel Kittel kun je veel plezier beleven aan het Juliana Tourspel. Net als de top 20, de nummers 50, 100, 150 etc. ontvangt ook de hekkensluiter een mooie prijs.