De strijd in het Juliana Tourspel is ongemeen spannend. Het uitvallen van Sagan en andere toppers heeft ook in de Millse tourtoto zijn sporen nagelaten, waarin Venlonaar Jan Siroo voorlopig aan de leiding gaat.

Alejandro Valverde, Mark Cavendish, Richie Porte, Robert Gesink, Arnaud Demare en Rafal Majka. De lijst met toppers die na iets meer dan een week de Tour de France hebben verlaten wegens valpartijen is ellenlang. En dan hebben we Peter Sagan nog niet eens meegerekend, de Slowaakse smaakmaker die vanwege een vermeende elleboogstoot aan het adres van Mark Cavendish uit de Ronde van Frankrijk werd gezet. De vele uitvallers zetten ook het Juliana Tourspel op zijn kop.

Lijstaanvoerders en achterblijvers

Veel deelnemers aan het Juliana Tourspel zullen de vele valpartijen met lede ogen hebben aangezien. Zij konden namelijk de ene na de andere naam wegstrepen van hun favorietenlijstje. Jan Siroo uit Venlo en Marian van Daal uit Mill bleven tussen alle valpartijen het beste overeind. Zij voeren met beiden 461 punten voorlopig de Millse tourpoule aan. In het ploegenklassement gaat Framboos aan kop, voor Lieshoutjes en Jantje Vanille. Onderaan de ranglijst blijven zes deelnemers strijden om de rode lantaarn.