Op zaterdag 2 september jl. werd op het circuit van MSV St. Anthonis te Stevensbeek de laatste wedstrijd gereden van de motorcross jeugdregio competitie 2017.

In totaal hebben 55 rijders van deelnemende clubs MSV St. Anthonis, MBC De Zevenheuvelen, CCM De Zandhazen, MSV Overloon en CC Cuijk zich ingeschreven voor deze competitie.

In de klasse 65cc kleine wielen ging de overwinning in Stevensbeek naar Quinn Kuenen. Hiermee had hij de meeste punten gehaald gedurende de wedstrijden en wist daarmee het kampioenschap veilig te stellen. De 2e plaats ging naar de jongste dame in de competitie Kyara van der Cruijsen. De 3e plaats was voor Ruben Willemsen.

In de klasse 65cc grote wielen was er in de laatste wedstrijden een spannende strijd tussen Damian van der Cruijsen en Fin Teunesen. Deze laatste wist de wedstrijd in Stevensbeek te winnen. In het eindklassement ging de overwinning naar Damian van der Cruijsen. De 2e plaats was voor Jesse van Daal en de 3e prijs voor Fin Teunesen.

Na een valpartij in Overloon stond Wes Ermens gelukkig weer aan de start in de klasse 85cc kleine wielen. Door alle wedstrijden meegereden te hebben had hij een mooie voorsprong in het klassement opgebouwd. De dagoverwinning in Stevensbeek ging naar Daan Slaats.

De 1e prijs in het eindklassement was voor Wes Ermens, 2e plaats voor Gijs Baltussen en 3e plaats voor Daan Slaats.

Het grootste aantal deelnemers ging van start in de 85 cc klasse met grote wielen voor liefhebbers.

De dagoverwinning ging naar Wesley Baltussen. In het algemeen klassement eindigde hij als 2e na Jipp Janssen en voor Daan vd Berg.

Voor rijders met een 85cc motor met grote wielen die in het verleden een startbewijs hebben gehad werd een apart klassement gehanteerd. Hier werd een spannende strijd geleverd tussen Senn Lauwers en Dick Nabuurs en zou de winnaar van het eindklassement pas in de laatste wedstrijd bekend worden. In de eerste manche ging de winst naar Senn. Doordat Dick een blessure aan zijn hand had opgelopen kon hij niet meer van start gaan in de 2e manche en had Senn dus voldoende punten behaald om het kampioenschap veilig te stellen. Helaas kwam rijder Roan Albers in de eerste ronde van de 2e manche ten val waarbij hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Vanwege de medische assistentie die verleend moest worden werd de 2e manche voortijdig afgevlagd en werden er deze manche geen punten verdeeld. Eindklassement in deze klasse 1e Senn Lauwers, 2e plaats Dick Nabuurs en 3e plaats Jarno van Haften.
Roan Albers veel beterschap gewenst met het herstel.

In de klasse 125cc ging de overwinning in Stevensbeek naar Joey Dahm. Hij werd uiteindelijk 3e in het eindklassement. De 1e plaats was voor Kjell Cornelissen en de 2e plaats was voor Mike Hofkens.

Tot slot de zijspannen. In dit klassement verschenen Bjorn en Sten vd Heuij als enige rijders aan de start. In een aantal wedstrijden werden zij vergezeld door deelnemers van de Kids & Sidecars. Deze laatsten reden echter niet mee voor het algemeen klassement waardoor de 1e prijs in deze klasse automatisch naar de gebroeders vd Heuij ging.

Speciale dank voor Festa in Mill. Zij hebben voor de kampioenen van iedere klasse een prachtige “red plate” gemaakt.

Naast de nummer 1, 2 en 3 van het klassement was er voor alle deelnemers een beker ter herinnering aan de deelname aan de Jeugdregio 2017.