Foto: Nico van Ast

Op dinsdag 14 september 2021 is er samen met alle betrokkenen geproost op het heugelijke feit dat alle gemeenten in het Land van Cuijk zijn voorzien van een gloednieuw glasvezelnetwerk. Alle inwoners en ondernemers in het Land van Cuijk kunnen nu gebruik maken van het allersnelste en meest stabiele netwerk van Nederland!

De graafwerkzaamheden zitten erop

Het heeft een periode van ongeveer drie jaar geduurd vanaf de start tot nu om Mill & Sint Hubert, Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis te voorzien van een glasvezelnetwerk. Het was een flinke onderneming, maar nu zijn de graafwerkzaamheden echt klaar en ligt de paarse glasvezelkabel overal netjes in de grond. Op sommige plekken wordt nog de laatste hand gelegd aan het realiseren van enkele huisaansluitingen.

Feestelijke afsluiting

Op landgoed Tongelaar in Mill kwamen de wethouders, E-Fiber en een selecte groep genodigden samen om te vieren dat Land van Cuijk is voorzien van glasvezel. Eric Vos (E-Fiber) drukte symbolisch op de knop waarna middels een animatie op groot scherm was te zien dat de vijf gemeenten werden verbonden door glasvezel. Eric Vos overhandigde een kunstwerk aan wethouder Maarten Jilisen en Hugo Bens (voorzitter van LVCnet) als dank voor de fijne samenwerking en goede afloop.

Land van Cuijk is klaar voor de toekomst

We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu. Met dit nieuwe glasvezelnetwerk is het Land van Cuijk helemaal klaar voor de toekomst!

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.