Onverwachts had ik een leuk gesprek met een man die contact met me opgenomen had n.a.v. het boek: Gek Genoeg Gewoon, wat ik samen met Titus Rivas in 2007 geschreven heb.

‘De tijd ver vooruit’ heb ik weleens gekscherend geroepen. Niet dat het zo opzienbarend was wat ik vertelde en dat ik later kon kwalificeren als een eenheidservaring en bewustzijnsverruiming. Maar in de GGZ is het nog steeds een moeilijk onderwerp. Een mens als ziek of gek diagnosticeren is zo veel gemakkelijker dan beseffen dat de ander worstelt met een hoog bewustzijn en daar de vinger niet op kan leggen. Afhankelijk van de eigen instelling ofwel de angst die de mens heeft en zijn/haar zenuwstelsel hoe hier mee om te gaan, wordt ieder mens immers beïnvloed. Zowel door ouders, scholing en met name de media alsook door energieën die we niet zien, soms wel voelen (akelige zware sfeer) en die overal in en om ons heen aanwezig zijn. ‘Zo buiten zo binnen’ is een gezegde wat ons mensen uitstekend past. Zonder dat we hier overigens vaak erg in hebben. Maar als men met zelfreflectie en zingeving bezig is komt men van alles tegen. Het begrip reïncarnatie heeft een heel groot voordeel, iedereen, geen mens uitgezonderd heeft slechte dingen gedaan. Degene die wat we ‘het slechte’ noemen niet meer nastreven, is op weg naar huis ofwel naar het eenheidsbewustzijn.

Het oude vertrouwde loslaten is niet gemakkelijk, ik ervaar dat ook als er weer een nieuw computerprogramma is. Hé, moet dat nu? Hetzelfde geldt voor vele technieken die ingezet worden (NLP) om mensen tot andere gedachten te brengen of als het ware te programmeren. Dat dit goede en slechte kanten heeft, mag duidelijk zijn. Want wat beoogt men te bereiken?

Nieuwsgierig lees ik de krant: Hoe NU Verder? Een krant die door heel Nederland (oplage 5,9 miljoen) gratis verspreidt is afgelopen week. De krant heeft net zo’n mooie kleurtjes als de Neije Krant zie ik. En wat geweldig dat wij met de Neije Krant niet onder de invloed van Brussel vallen. De mainstream media wordt zwaar gecensureerd net als de NOS en vele nieuwskanalen op de gehele wereld. Want het is niet iets dat zich alleen afspeelt in Nederland en ook niets iets van de laatste tijd. Als jaren worden wij, de gewone hardwerkende burger, voor het lapje gehouden. Zijn we nog baas in eigen huis? Lees ik vervolgens en dat zou je heel breed kunnen trekken. Van omgevingsfactoren tot en met het recht op vrije wil i.p.v. coronapas naar digitaal dossier waarin alles maar dan ook alles komt vast te liggen. ‘Ik heb niets te verbergen’ zegt men vaak maar wat als degene die aan de touwtjes trekken vinden dat je niet gezond leeft? Dat je niet arbeidzaam, te oud of gehandicapt bent voor de wereld dus in wezen overbodig? Macht, status en geld zijn nog immer belangrijk en gaan boven het gegeven dat we allemaal mens zijn, en kosmisch bezien als energie allemaal verbonden zijn met elkaar. Hopelijk zien we als mensheid op tijd in dat we de regie terug moeten pakken en dat kan alleen als we ons met elkaar willen verbinden. Wie meer info wil kan kijken op www.hoenuverder.org.

Waar ik van genoten heb afgelopen week was het zonnetje wat ons weer kwam verblijden. Niets zo heerlijk en gezond als een portie zonnestralen. Vit D, die de energiehuishouding optilt, een positieve kijk op het leven, het brengt warmte en licht. In stilte hoop ik dat mijn benen vleugels krijgen en ook wat soepeler door het leven kunnen gaan. ‘Hardlopers zijn doodlopers’ en ‘Hoop doet leven’ zijn gezegdes waar ik me uitstekend in kan vinden. Evenals ‘Elk nadeel heeft een voordeel’ hoewel het soms even zoeken is.

Tilly Gerritsma, Mill