Foto: Geert Giesbers

Amateur natuurfotograaf Geert Giesbers (52 jaar, Langenboom) geeft 20 januari a.s. weer een Natuurfotografie Workshop-wandeling op Landgoed Tongelaar.

Geert is al jaren gefascineerd door het fotograferen van de natuur. Wie zijn Instagram-account volgt wordt wekelijks getrakteerd op Geerts prachtige inkijkjes van onze mooie regio.

Tips and tricks van de meester

Tijdens de workshop-wandelingen van Geert deelt hij zijn visie van fotografie en leert hij je anders te kijken. Een vast tip is; “Kijk altijd eerst wat je wil fotograferen en wát je met je foto wil vertellen”. Voor de winter heeft deze extra tips:

  1. Fotograferen in de winter vraagt om extra zorg voor de camera. Bij koud weer laat je je camera wennen aan de warmte door de camera even in de tas te laten zitten. Open na een tijdje pas de tas om condens te voorkomen. Die maakt de camera vochtig.
  2. Pas op met ademwolkjes bij het fotograferen. Tenzij je daar van gebruik wil maken als special effect.
  3. Als het gevroren heeft verschijnt er rijp op de planten, dit geeft een mooi effect. Bij mist zie je extra mooie taferelen als de zon er doorheen komt.
  4. Vroeg uit de veren om de zonsopkomst te fotograferen geeft een geweldige boost voor de rest van de dag. Heerlijk alleen in de natuur, vogels die fluiten, krekels, kikkers in de poelen.
  5. Sneeuw in de schaduw wordt blauw, met een polarisatiefilter maak je de kleuren sterker. Hierdoor haal je de hinderlijke reflecties van de sneeuw weg en krijgt de lucht een diepere kleur blauw.
  6. In de ochtend en avond heb je te maken met het blauwe en gouden uurtje, de twee meest magische tijden om te fotograferen. Dit zijn korte periodes vlak voor zonsopkomst en na zonsondergang.
  7. Draag warme handschoenen waarmee je goed kunt fotograferen.
  8. Neem extra batterijen mee bij echt koud weer. Deze zijn in de winter sneller leeg, vooral als je met ‘live view’ werkt.
  9. Als de slootjes bevroren zijn, krijg je een heel ander perspectief van het landschap. Zorg dat je zeker weet dat het ijs stevig genoeg is!
  10. Spelen met tegenlicht. Door de lage zon in de winter werpt het licht sterke contrasten over het landschap, waardoor texturen en vormen van het landschap extra naar voren worden gebracht. Spelen met natuurlijk licht is nu veel makkelijker dan in hoogzomer.

Wandeling op Landgoed Tongelaar

Omdat natuurfotografie elk seizoen om een andere aanpak vraagt geeft Geert ook dit jaar weer vier nieuwe workshop-wandelingen op Landgoed Tongelaar. Reserveren voor deze wandeling kan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het aantal plaatsen is beperkt. Je kunt je inschrijven voor 2 wandelingen: om 8 uur en 11 uur.
Kosten voor deelname zijn €5,- per persoon. Vergeet je camera niet!

www.geertgiesbers.nl