Het Vierdaagse Orkest 2022 houdt op zondagmiddag 26 juni in Myllesweerd in Mill een openbare repetitie. Dit als voorbereiding voor de reeks van optredens die drie weken later van start gaan. De repetitie in Myllesweerd begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio’s. Het orkest wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van tien zangers en een dansgroep van vier danseressen. Het hele gezelschap komt daarmee op in totaal 79 uitvoerenden. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven (orkest), Stephanie van Werkhoven (zanggroep) en de Millse Veerle Driessen (dansgroep) is sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek en uiteraard ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen.

Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal vijf keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. De première is in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 16 juli, 19:30 uur), daarna is het orkest te horen in Wijchen (dinsdag 19 juli, Markt, 19.30 uur), Groesbeek (woensdag 20 juli, Dorpsplein, 19.30 uur), Maaskade Cuijk (donderdag 21 juli, 19.30 uur) en in het Openlucht Theater de Goffert in Nijmegen (zondagmiddag 24 juli, 15.00, €5).

Voor meer informatie en tickets zie: www.vierdaagseorkest.nl.