Recreatie Sportvereniging Hart in Actie gaat wandelvoetbal organiseren voor mensen met een chronische beperking. Een primeur in Nederland!

Op donderdag 8 december om 15.00 uur start deze prachtige sport met een kick-off in wijkaccommodatie de Wester in Mill. Iedereen uit de regio Land van Cuijk en Uden/Zeeland met een chronische beperking of aandoening kan meedoen.

“Om diverse redenen wil Recreatie Sportvereniging Hart in Actie méér zijn dan alleen maar een sportclub voor hartpatiënten en diabeten. We willen namelijk iedereen met een chronische beperking aan het bewegen krijgen. Afgezien van het sociale contact is bewegen ontzettend goed voor de mens. Het houdt de spieren en gewrichten soepel en vergroot het uithoudingsvermogen. Het is aangetoond dat geregelde beweging er niet alleen voor zorgt dat u zich beter voelt en er beter uitziet, maar dat het goed is voor uw algehele gezondheidstoestand.”, aldus de initiatiefnemer. Na  de kick-off kunnen geïnteresseerde spelers zich inschrijven om met wandelvoetbal te starten en/of inlichtingen te krijgen over deze sport.

Wat is wandelvoetbal?

Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat het spel zonder keeper wordt gespeeld en dat de spelers onder geen beding mogen rennen. Zet een speler het toch op een holletje, dan krijgt de tegenpartij een vrije trap. Slidings en tackles zijn absoluut taboe, net als in de rug duwen en andere vormen van lichamelijk contact, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. De bal mag nooit hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers. Het spel wordt zes tegen zes gespeeld.

Deskundige begeleiding!

Onder deskundige begeleiding van Jordi Paters, CIOS student combinatiefunctionaris (buurt-onderwijs-sport) met voetbalrichting trainer coach 3 jeugd én keeper van het 1e van Udi’19) wordt vóór de aftrap begonnen met een gezamenlijke warming up; iedereen doet dit naar eigen vermogen. Vervolgens trainen en oefenen we wat. We sluiten uiteraard af met een partijtje. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar ook het onderhouden van sociale contacten. Uiteraard is er na afloop tijd voor gezellig samenzijn om na te praten over die prachtige goal, de grootste misser en of de bal nu wel of niet uit was.

Voor wie? 

Voor slechts € 120,00 per jaar krijgen mannen én vrouwen die (vanwege chronische beperkingen) niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet nodig.

U wenst meer info? Bel dan Wilma de Klein (0485 - 45 20 38) of Mieke van de Kolk (0485 - 45 38 26).