Foto: Nel van Duren

Zaterdag 2 oktober is door de vrijwilligers van Sociom en het taal café een gezellige bijeenkomst georganiseerd voor statushouders en anderstalige nieuwkomers. Na de beperkingen vanwege corona was iedereen weer blij met de herstart van het taalcafé. De ruimte in de Wester bleek hierbij erg geschikt om een lunch te organiseren. De deelnemers bestonden uit de bekende taalcafé bezoekers van voorheen maar ook een aantal nieuwe statushouders die zich het afgelopen jaar in onze gemeente hebben gevestigd. Zoals gebruikelijk brachten de verschillende culturen hun kenmerkende gerechten mee en was een ieder blij om elkaar weer te zien en te spreken. De kinderen zijn hierbij altijd erg welkom en werden deze keer door Saskia en Maud vermaakt met cupcakes opmaken en stenen versieren.

Deze bijeenkomst liet weer zien dat we in een grote behoefte voorzien en de inzet van de vrijwilligers om alles goed georganiseerd te krijgen van grote waarde is. We zijn dan ook blij dat we dinsdag 5 oktober weer van start zijn gegaan met het taal café in de bibliotheek.

Het taal café is een initiatief van de bibliotheek en vrijwilligers van het vluchtelingen werk Sociom.

Om de 2 weken houden we het taal café op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Lijkt het jou leuk om hierbij aanwezig te zijn of als vrijwilliger betrokken te zijn dan ben je van harte welkom. Iedereen is welkom, mensen die anderstalig zijn maar ook belangstellende vanuit de gemeente. Voor meer informatie stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zien en spreken jou graag in het taal café!